Infofinanciar > Info > Atenționare Infotrafic: Autostrada Soarelui este blocată. Se efectuează lucrări pe un tronson de drum
Info

Atenționare Infotrafic: Autostrada Soarelui este blocată. Se efectuează lucrări pe un tronson de drum

Atenționare Infotrafic: Autostrada Soarelui este blocată. Se efectuează lucrări pe un tronson de drum
sursa foto - impact.ro

În această perioadă au loc anumite reparații ale tronson-urilor de drumuri. Autoritățile au impus restricționarea circulației, pentru a efectua anumite reparații la nivelul sistemului rutier. În ultimul timp, au existat multe fluctuații meteorologice, care au dus la afectarea multor drumuri de aceste fenomene. În același timp, se realizează multe lucrări la partea carosabilă, pentru îmbunătățirea condițiilor de drum.

Șoferii care aleg să efectueze astăzi drumul București -Constanța pe Autostrada Soarelui au primit atenționări de circulație, fiind avertizată o nevoie de atenție sporită la drum. Autostrada Soarelui va avea unele restricții de circulație pe tot parcursul zilei.

Restricții de circulație pe A2

Centrul Infotrafic anunță că la kilometrul 21 au loc operațiuni de foraj și se montează panouri fonoabsorbante pe tronsonul A2 București-Constanța, în apropierea litoralului. Șoferilor li se recomandă să circule cu atenție și să țină cont de anunțurile și semnalizarea specifică montate în zonă, deoarece prima bandă de circulație va fi restricționată până în jurul orei 12.00, conform Antena 3.

Problema autostrăzilor în România este extrem de disputată. Evoluția în acest sector a fost implementată de mult timp, însă proiectele puse în practică au avut unele întârzieri sau opriri ale construcțiilor. Anul acesta oficialii au promis că vor începe construcțiile pentru încă două loturi de pe Autostrada Moldovei. În plus, autostrada A0, care înconjoară Capitala, este aproape de finalizare și anumite porțiuni vor fi accesibile traficului în acest an.

De la Ploiești la Siret, A7, denumită și Autostrada Moldovei, va avea o lungime de peste 440 de kilometri. PNRR a prevăzut bani pentru 320 de kilometri de autostradă. Pentru alte două loturi a fost găsit un constructor, ajungându-se astfel la nouă loturi din treisprezece. Aproape toate proiectele folosesc constructori români. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că este optimist în legătură cu punerea în circulație a A7. „Sunt mai mult decât optimist că 2026 e un an când se va circula de mult timp pe A7” a declarat ministrul.

Probleme în realizarea noilor autostrăzi

În ciuda faptului că șoferii pierd foarte mult timp blocați în trafic pe DN1, nu există nici măcar un proiect pentru cea mai căutată autostradă, Ploiești-Brașov. Autostrada de mare viteză includea în proiectul inițial tuneluri între fiecare fază, lucru care ar costa peste 8 miliarde de euro. Ministrul Transporturilor a anunțat că pe parcursul acestui an, anumite tronsoane ale autostrăzii vor fi scoase la licitație, dacă lucrurile merg conform planului.

„De la Ploiești la Brașov să coste autostrada 8 miliarde, ceea ce nu putem accepta, iar soluțiile acelea SF prin care să mergi numai prin tunel de la Ploiești până la Brașov au fost depășite. Oricum, pe parcursul acestui an o să vedeți că vom ieși cu anumite tronsoane care pot fi, dacă lucrurile merg cum trebuie, chiar scoase la licitație. Mă refer la primul tronson de la Brașov spre Ploiești” a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, conform Protv .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.