Info

Social-media la un alt nivel! TikTok lansează un nou serviciu pentru influenceri

spotmedia.ro
FOTO: spotmedia.ro

Veste bună atât pentru creatori cât și consumatorii de content. TikTok își susrprinde utilizatorii cu un nou serviciu. Este vorba de TikTok Now un instrument creativ, care promite o mai bună socializare între cei care utilizează serviciile platformei. În linii mari, aplicația vine cu un nou mod prin care ”userii” se pot distra și socializa pe Tiktok, încărcând o experiență foto și video zilnică prin care să ”share”-uiască momentele petrecute cu cei dragi sau cele pe care le consideră mai importante.

TikTok Now, reprezintă o ”notificare zilnică” updată consumului de content actual, prin care utilizatorul trebuie să încarce un clip video de 10 secunde ori o fotografie realizată cu camera principală, frontală pentru a distribui momentele dragi ale zilei. Testarea noului serviciu va începe în următoarele săptămâni, potrivit agenției de știri Mediafax, citată de antena3.ro.

În România, fanii TikTok-ului vor putea accesa acest serviciu fie utilizând aplicația generală fie descârcând noua aplicație TikTok Now. De, asemenea rețeaua de socializare și-a făcut temele și materie de siguranță cibernetică.

Cum funcționează noul seriviciu social media TikTok Now

Viitorii utlizatori ai aplicației TikTok Now vor fi singurii care pot decide cine să le vadă contentul și să interacționeze cu ei. De asemenea, au drept de proprietate și asupra interacțiunii cu ceilalți utilizatori, în click ul lor stă decizia de a bloca utilizatorii care au o conduită cibernetică inadecavată, totodată, comentariile pot fi șterse sau acceptate de cel care le postază. În cazul în care, situația de bully continuă contul celui care încalcă regulile poate fi raportat.

Minorii care au vârste de până la 16 ani, li se vor seta contul automat, exact ca în cazul aplicației TikTok. Utilizatorii  social media, care au vârste de până în 18 ani nu vor putea distribui conținutul în feed-ul Explore.

Normele de securitate cibernetică vo fi adaptate și pentru utilizatorii care nu au trecut de vârsta de 15 ani, opțiunea de primire a comentariilor va fi adptată doar pentru lista de prieteni, se urmărește în acest fel protejarea minorilor împotriva conversațiilor nedorite.

Utiliztaorii majori, vor beneficia de câteva funcții suplimentare, în sensul că pe baza setărilor de confidențialitate pot alege distribuirea conținutului pentru comunitatea TikTok Now, pe lângă comunitatea prietenilor comuni.

Setarea despre care vorbim se numește ”Prieteni”, dar poate fi modificată astfel: În panoul de postare, utilizatorii trebuie să facă click pe butonul de prieteni, mai departe, utilizatorii pot alege audiența postărilor TikTok Now.

Pentru opțiunea Prieteni, postările TikTok Now pot fi urmărite de tot publicul prieten. Însă, pentru opțiunea Toată lumea, postările sunt urmărite doar de cei care se află în arealul comun. Utilizatorii care nu se urmăresc între ei nu pot interacționa și nici nu-si pot comenta postările, conform antena3.ro