Infofinanciar > Info > Simona Halep, eliminată de la Roland Garros! Cine a blocat-o pe sportiva noastră
Info

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros! Cine a blocat-o pe sportiva noastră

simona halep
sursa stirileprotv.ro

Din 2015, pentru prima oară Simona Halep părăsește Roland Garros în această fază. Simona Halep, locul 19 WTA, a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1, de jucătoarea chineză Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. 

Filmul unei infrângeri

Tenismena a făcut un joc tactic și tehnic foarte bun, în primul set al partidei disputate cu sportiva chineză de 19 ani în cadrul turneului Roland Garros. Românca a insistat pe reverul adversarei, apoi a mutat brusc jocul în partea opusă, dacă a fost nevoie, pentru că Zheng a greşit mult cu backhand-ul. În plus, Halep a ştiut să se ferească de forehand-ul rivalei, lovitura cu care jucătoarea chineză a făcut majoritatea punctelor ei câştigătoare, şi a servit foarte bine.

Situaţia s-a schimbat cu 180 de grade în setul al doilea, în special prin evoluţia adversarei Simonei. Zheng a revenit spectaculos, şi-a ridicat nivelul la serviciu, a înălţat mingile mai mult, a rupt ritmul cu scurte şi a preluat iniţiativa în raliuri. Jocul bun al Simonei a fost mai întâi echilibrat, apoi dominat, pentru că sportiva de 30 de ani nu a mai găsit soluţii de a-şi pune sub presiune rivala. Halep a început meciul cu un break, pe care l-a dublat la scorul de 4-2 şi setul a mers firesc în dreptul ei pe tabelă, scor 6-2, după 33 de minute, conform News.ro

În ghemul al treilea direcția partidei s-a schimbat

Sportiva a ratat câteva oportunităţi de a face 3-1. Zheng a avut două mingi de break, primele din acest meci, şi le-a prins și pe următoarele. Apoi, Românca a mai cedat un break, după ce a condus cu 40-0. Zheng a închis setul, cu 6-2, după 77 de minute de la început.

Simona Halep a fost doborâtă de mingile foarte precise ale adversarei, care apoi accelera jocul. Astfel, seria de cinci ghemuri câştigate la rând de Zheng în setul al doilea s-a prelungit până la opt, cu încă trei din decisiv. Cu doar un ghem câştigat, la 0-3, tenismena româncă a cedat partida, după 1-6, şi după o oră şi 57 de minute.

Qinwen Zheng va evolua în turul al treilea cu franţuzoaica Alize Cornet, locul 40 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.