Infofinanciar > Lumea la zi > Maradona încă bate recorduri! Cu ce sumă colosală s-a licitat tricoul din meciul cu Anglia
Lumea la zi

Maradona încă bate recorduri! Cu ce sumă colosală s-a licitat tricoul din meciul cu Anglia

maradona-sursa-foto-unsplash.com
Foto: unsplash.com

Doar ce se termina Argentina-Anglia, în Sferturile de Finală ale Campionatului Mondial din 1986, când Steve Hodge îi cerea lui Maradona să facă schimb de tricouri. Diego a reușit o dublă cu care a calificat Argentina mai departe și ambele goluri au rămas în istorie. Unul a fost supranumit ”Golul lui Dumnezeu”, iar celălalt ”Golul secolului”.

Timp de 35 de ani, Steve Hodge nu a vândut acest tricou, doar l-a împrumutat la Muzeul Național de Fotbal din Manchenster. Până astăzi, când în urma unei licitații online a reușit să îl vândă contra sumei de 7,1 milioane de lire sterline. Astfel, a devenit cel mai scump obiect de colecție sportivă vândut vreodată la licitație!

Nu se cunoaște încă persoana care a pus mâna pe cel mai râvnit tricou din toate timpurile, dar fostul mijlocaș englez este convins că acesta se va bucura din plin de achiziția făcută: ”Tricoul „Hand of God” are o semnificație culturală profundă pentru lumea fotbalului, pentru poporul argentinian și pentru poporul englez și sunt sigur că noul proprietar va avea o imensă mândrie de a deține cel mai emblematic tricou de fotbal din lume„

Argentinienii au încercat să blocheze în ultimul moment tranzacția

Astăzi, o delegație sudamericană, formată din familia lui Maradona, o firmă privată de suveniruri și federația de fotbal a țării, a sosit la Londra în încercarea de a cumpăra ea însăși tricoul de 5 milioane de lire sterline, dar fără succes. Conform The Sun, un membru al delegației s-a arătat nemulțumit de gestul lui Hodge: ”El vinde ceva ce aparține lui Maradona și AFA fără autorizație. Ar trebui să fie în Argentina pentru ca toți argentinienii să se poată bucura de el, și nu pentru ca un milionar să îl expună în dulapul său”. 

Argentina a câștigat cea de-a doua Cupă Mondială din istorie în 1986, acesta fiind cel mai bun turneu final făcut de Diego Armando Maradona în toată cariera sa. Geniul sudamerican a murit în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.