Infofinanciar > Info > Ion Țiriac despre Simona Halep: „Are nevoie de mai multe ore de antrenament – Exemplul Roger Federer!”
Info

Ion Țiriac despre Simona Halep: „Are nevoie de mai multe ore de antrenament – Exemplul Roger Federer!”

simona-halep-ion-tiriac sursa playsport.ro
Foto: playsport.ro

În cadrul unei inaugurări a unor clădiri de birouri, la care Ion Țiriac a fost prezent, nu ezită să o aducă din nou în discuție pe Simona Halep. Acesta enumeră pentru sportivă o serie de sfaturi, iar cel mai important dintre acestea este că, cunoscutul tenismen, consideră că fosta lideră mondială ar trebui să muncească mai mult la antrenamente.

Ion Ţiriac, a declarat public, sâmbătă, că Simona Halep cu siguranță are potențial să reintre în Top 20 mondial, dacă va continua pregătirea de 6 ore pe zi şi dacă va face o recuperare fizică precum handbalista Cristina Neagu: „Dacă într-adevăr face acele şase ore pe zi şi îşi face rectificările sau fizicul, exact cum a făcut Neagu, atunci când a trebui să facă refacerea, totul este posibil. Am văzut patru jocuri ale ei, amestecate cu de toate, cu mingi frumoase, dar şi cu nişte greşeli destul de rudimentare”, susține Ţiriac.

Țiriac preferă oamenii muncitori în detrimentul celor talentați

„Nu știu, întreabă-l pe Federer de ce, și la 38 de ani, juca 6 ore, 7 ore pe zi până când lovitura aia nu îi mai intra. Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent. Iar cu Vilas (n.r. Guillermo Vilas – fost jucător argentinian antrenat și manageriat de Ion Țiriac) lovitura aia nu intra de 4 ori pe prosop cum avea el, 7 zile, câte 7 ore pe zi. Astea-s 49 de ore să faci numai lovitura aia. Fiecare individ, în fiecare zi, progresează. E alt individ. Dacă Becker rămânea cu mentalitatea sportivă pe care a avut-o la 17 ani, câștigă cel puțin 25 de Grand Slam-uri, nu unu! 25!”, mai declara Ion Țiriac.

Acesta în continuare, vorbește despre Simona Halep, cu niște declarații care ar trebui să o pună pe gânduri pe sportivă: „Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar. Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea… Ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi. Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos. Fizicul ei nu o ține atât cât o ține capul. Și când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă: vezi mata, două Roland Garros-uri (finalele din 2014 și 2017), vezi un Australian Open (finală pierdută în 2018). 

Sportiva la un pas să renunțe

Simona Halep s-a gândit la retragere, însă s-a răzgândit după ce a bătut palma cu Patrick Mouratoglou. În urma problemelor medicale suferite, fostul lider mondial, nu a mai avut motivație. „Am crezut la 30 de ani că termin şi am fost aproape de asta în acest an. De fapt şi anul trecut, după accidentare. La începutul anului 2022 eram un pic mai bine, dar încă nu eram prea încrezătoare, aşa că m-am gândit că ar putea fi ultima perioadă în care pot juca tenis. Însă apoi am descoperit această academie, am descoperit ceva, motivaţia a revenit. Văzându-i pe copii aici făcând tot ce este posibil ca să fie în top, mi-am revenit. Aveam nevoie de asta, să văd asta la alţi oameni, la copii. Nu credeam că voi reveni la acelaşi nivel după accidentare, pentru că lipsisem patru luni. Am avut mari probleme anul trecut. În plus, m-am gândit că 30 de ani este o vârstă bună pentru retragere. Mi-ar plăcea mult să am copii, dar ei mai pot aştepta puţin, pentru că am această plăcere la care nu vreau să renunţ”, a afirmat Simona Halep, într-un interviu pentru tennismajors.com.