Infofinanciar > Info > Sibiul a șocat un turist american. În străinătate, plătea și pentru gândaci
Info

Sibiul a șocat un turist american. În străinătate, plătea și pentru gândaci

Sibiul a șocat un turist american. În străinătate, plătea și pentru gândaci
Credit imagine: KAYAK

Un tânăr din America, cunoscut sub porecla de pe TikTok ooopsimoveadagain („Ups, m-am mutat din nou”), și-a descris experiența vizitând Sibiul. „Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale în care am fost”, spune turistul american, într-un video pe care l-a postat pe TikTok.

Amatorul de călătorii a spus și că în hoteluri din SUA, Franța și Germania plătea câte 70 de dolari pe noapte pentru camere în condiții insalubre. Astfel, vizita sa din România a fost ca o gură de aer proaspăt.

Unde s-a cazat turistul

Încântat de arhitectura orașului Sibiu, americanul și-a dorit să se cazeze într-o locuință cu încărcătură istorică.

„Doar ce m-am cazat în această casă frumoasă. Este o casă veche de 250 de ani. Îmi plac grinzile. Uitați-vă la culori și la detalii! Cine zice că românii nu au gusturi bune la amenajări interioare? Și cărți, desigur, le place să citească. Oh, cât m-a costat? 34 de dolari pe noapte. Și când te gândești că am plătit 70 de dolari pe noapte în hoteluri pline de gândaci din SUA, Franța și Germania”, a declarat el în filmulețul pe care l-a urcat pe platforma TikTok.

Condițiile de cazare nu au fost însă singurele elemente pe care le-a apreciat.

Atracțiile Sibiului, prin ochii turistului

Farmecul local a constat în primul rând în bogata istorie a orașului. Creatorul de conținut a fost impresionat de denumirea germană a Sibiului, Hermannstadt, precum și de așezările de sași, care există până în ziua de azi.

El a asemănat și arhitectura cu aceea a unor orașe din Austria și Elveția. Totodată, a remarcat elementele unice ale urbei transilvănene. Acoperișurile care au „ochi” și care și-au croit de multe ori drum pe rețelele de socializare l-au fascinat pe american. Nici atmosfera așezării urbane nu l-a lăsat rece. El a apreciat pe deplin liniștea orașului și caracterul său primitor.

Prin descrierea pe care a atașat-o videoclipului de pe TikTok, el a transmis un mesaj foarte clar urmăritorilor: „Trebuie doar să o privești, drept în ochi, pentru a vedea secole de glorie și frumusețe”.

Sibiu, oraș istoric

Atestări documentare bazate pe cercetări arheologice din jurul Sibiului, menţionează ţinuturile locale începând cu anul 1191. În timp, Sibiul a avut diverse denumiri, cum ar fi: Prepositus Cibiniensis (1192 – 1196), Praepositus Scibiniensis (1211), vila Hermanni (1223), Hermannstadt (1366), Sibiu (1482). Există multiple dezvoltări ulterioare a Cetăţii Sibiului, cum ar fi şi în perioada medievală caracterizată printr-o dezvoltare economică intensă, marcată de activitatea breslelor, dar şi ulterior continuată (în a doua jumătate a secolului al XIX-lea) prin activități economice şi extinderea în afara zidurilor.

De asemenea, şi dezvoltarea urbanistică a avut o dinamică pe măsură, Sibiul devenind un oraş vibrant la începutul secolului XX. Denumirea oraşului este schimbată oficial în Sibiu, începând cu anul 1919, moment în care şi străzile primesc denumiri româneşti.

Perioada comunistă nu a alterat foarte mult oraşul vechi, Sibiul devenind reşedinţa judeţului cu același nume, în anul 1968. În prezent, Sibiul reprezintă un semnificativ centru istoric, reprezentat prin multiple edificii şi locaţii foarte valoroase din punct de vedere istoric.