Info

Târgul de Crăciun, o „rețetă“ rentabilă pentru Sibiu! Venituri de 10 milioane euro pentru economia locală

Targul de Craciun din Sibiu
Sursa foto: targuldecraciun.ro

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun organizat în Sibiu a stabilit noi recorduri de audiență și a generat venituri de peste 10 milioane euro pentru economia locală conform organizatorilor.

Târgul de Crăciun organizat anul trecut la Sibiu a înregistrat noi recorduri, ca urmare a creșterii perioadei de desfăşurare de desfășurare a evenimentului. Potrivit organizatorilor, târgul a fost vizitat de peste 250.000 de turiști din alte localităţi în total, generând venituri pentru economia locală care au depăşit pragul de 10 milioane de euro în această perioadă. Estimarea ia în considerare numai numărul cazărilor de minim o nopate care în luna noiembrie şi decembrie au depășit volumul de 100.000, la o valorare medie de 100 EUR/zi cheltuiți pe cazare, masă, cumpărături şi timp liber. Totodată, 86% dintre expozanții care au participat în cadrul Târgului de Crăciun  s-au declarat mulţumiţi de această ediţie. 70% dintre aceștia apreciază că ediţia de anul trecut a fost chiar mai bună decât cea-record din 2019.

Un vector pentru turismul de sărbători

„A fost o ediție foarte reușită, ne bucurăm că am primit reacții pozitive atât din partea vizitatorilor, cât și a expozanților care au participat la această ediție. Târgul de Crăciun de la Sibiu este un vector în turismul de sărbători din întreaga țară și suntem mândri că «rețeta» de succes de la Sibiu a început să fie preluată și implementată și de alte orașe din țară“, a declarat Andrei Drăgan Răduleț, președintele Asociației Events for Tourism, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

Târgul de la Sibiu este în top Big 7 Travel

Conform clasamentului Târgurilor de Crăciun pe 2022 publicat de site-ul global de turism Big 7 Travel, cel de la Sibiu se află printre primele 10.

Big 7 Travel a realizat un clasament al celor mai bune 50 de piețe de Crăciun, în funcție de mai mulți criterii: varietatea expozanților, mâncare, divertisment, tradiții locale, număr de participanți, popularitatea din social media, sugestiile vizitatorilor Big 7 Travel, precum și premiile anterioare.

„Cea mai magică piață de Crăciun din România nu are loc în București, ci la 4,5 ore spre nord, pe străzile pietruite din Sibiu. Amplasate în marea piață, peste 100 de tarabe vor vinde decorațiuni festive, jucării pentru copii și ceramică locală, precum și vin fiert, turtă dulce și castane prăjite. În acest an, vor exista o roată mare, un carusel și o grotă a lui Moș Crăciun. Vinul fiert, turta dulce și castanele prăjite sunt toate în meniu, dar păstrați loc pentru specialități locale precum Kürtőskalács și cozonac“, a scris echipa Big 7 Travel despre târgul de iarnă special al orașului transilvănean.

În fruntea clasamentului se află Târgul Winter Wonders din Bruxelles, Belgia, urmat de Gendarmenmarkt din Berlin, Germania și Christkindlmarket din Chicago, SUA, de inspirație bavareză. Pe locurile următoare s-au clasat: Birmingham Frankfurt Christmas Market (Marea Britanie), Christmas Village Belvedere Palace (Viena, Austria), Striezelmarket (Dresda, Germania), Krakow Christmas Market (Cracovia, Polonia), Galway Continental Christmas Market (Galway, Irlanda), Zagreb Advent (Zagreb, Croația) și Sibiu Christmas Market (Sibiu, România).