Infofinanciar > Info > Și în România se poartă eco! Iată care este cel mai „verde” județ din întreaga țară
Info

Și în România se poartă eco! Iată care este cel mai „verde” județ din întreaga țară

romania verde stiribancare.ro
sursă foto: stiribancare.ro

Aflăm astăzi, 26 august, numele orașului din România care se îndreaptă cu pași repeză către un trai mai verde. Astfel, în Galațiul este locul din țară unde deja au început lucrările pentru montarea panourilor fotovoltaice pe blocuri care să ajute la crearea unor noi surse de energie în contextul  unei posibile crize.

„Galațiul a trecut pe primul loc, devenind județul care are cea mai mare producție din panouri solare și instalații eoliene. Asta pentru că, din 2020 până acum au fost avizate și racordate la sistemul energetic capacități de producție de 7.000 de megawați din aceste surse solare sau eoliene. Și asta mai are o consecință, și anume că într-o singură zi de pildă, s-au pompat în sistemul energetic național de acolo, din aceste surse verzi, de la Galați, 3.000 de megawati”, susține jurnalistul Antena3, Adrian Ursu, în timpul emisiunii pe care o moderează la postul TV.

Ce spun liderii din Galați

Prin acest nou proiect inovativ din domeniul energiei, orașul Galați urcă vertiginos în clasamentul regiunilor din România care la capitolul ecologie. „Energia verde trebuie să fie exploatată mai mult ca oricând, pentru că județul Galați, această regiune de sud-est a României, beneficiază de o binecuvântare, aș putea spune a Celui de Sus, ca și amplasament geografic, pentru că aici, din 366 de zile, 367 suflă vântul, adică inclusiv noaptea și atunci e nevoie și atunci se impune să fructificăm faptul că în momentul de față avem temperaturile pe care le avem”, a spus președintele Consiliul Județean Galați, Costel Fotea.

„Soare în fiecare zi avem de dimineață de la ora 6:30 până seara la ora 18 19 chiar 20.00 avem soare, trebuie să fructificăm acest avantaj. Într-adevăr, Consiliul Județean a emis până acum certificat e de urbanism pentru câteva mii de megawați. Avem în continuare depuse cereri pentru încă vreo 14 parcuri eoliene cu peste 2.000 de megawați. Oamenii au înțeles că în momentele astea delicate, independența energetică este cea mai importantă și investiția în energie verde este foarte importantă”, a adăugat oficialul gălățean.

Un Galați fără insec„te dăunătoare

Autoritățile de la conducerea orașului au anunțat recent că dau startul unui proces de dezinsecție începând chiar de săptămâa viitoare. Primăria Galați atenționează cetățenii ca, în perioada 29 august – 1 septembrie, se va interveni la sol prin intermediul Serviciul Public Ecosal, folosindu-se însă substanța Solfac Trio 140 EC, cu echipamente de tip generator ULV și tun ceață termică, în intervalul orar 22.00-5.00. În ziua de 31.08.2022 se va interveni la sol, cu echipamente de tip atomizor, în intervalul orar 4.00-8.00.