Infofinanciar > Educație financiară > Sfaturi pentru economisirea bugetului de vacanță. Cele mai ieftine și mai puțin aglomerate destinații
Educație financiară

Sfaturi pentru economisirea bugetului de vacanță. Cele mai ieftine și mai puțin aglomerate destinații

Sursa foto: eximtur.ro
sursa foto eximtur.ro

Vacanțele în afara țării sau în cele mai frumoase stațiuni turistice românești sunt extrem de așteptate de oameni în fiecare an. Românii visează la vacanța din timpul verii și de abia așteaptă să călătorească. Dar, bugetul de vacanță poate fi de multe ori extrem de mare și necesită multe economii. Astfel, românii sunt mereu în căutare de cele mai bune oferte pentru a-și petrece vacanța în locurile preferate.

Românii iubesc să călătorească, motiv pentru care sunt mereu gata să-și folosească economiile pentru o vacanță bine meritată, ce aduce un moment de relaxare și distracție alături de familie sau prieteni. Dar aceste călătorii nu trebuie să fie întotdeauna atât de costisitoare. Există anumite sfaturi pe care oamenii le pot urma pentru a economisii puțin din bugetul de vacanță.

Sfaturi pentru a economisi bani în vacanță

Prețul călătoriilor a fost afectat foarte mult timp de perioada pandemiei, care a adus creșteri extrem de mari. Acest lucru a putut fi observat și la nivelul prețurilor biletelor de avion, care au crescut cu 40% în ultimul an. Astfel, anumiți specialiști în turism au oferit sfaturi pe care oamenii le pot urma pentru a economisii în vacanță. De asemenea, aceștia au îndemnat oamenii să aleagă destinații mai puțin aglomerate precum Croația, Albania, Malta sau Suedia.

Astfel, un prim pas recomandat pentru a avea parte de un buget mai redus de vacanță este rezervarea în avans. Turiștii trebuie să  își planifice cu mult timp înainte vacanțele pentru a putea profita de tarife reduse și oferte de tip early booking. De asemenea, experții recomanda oamenilor să-și aleagă date de călătorie flexibile. Acest lucru are la nivel de cauză faptul că prețurile pot fi extrem de variabile, în funcție de perioada anului sau ziua din săptămână.

La nivelul achiziționării biletelor de avion, reprezentanții unei agenții de turism recomandă rezervarea acestora cu minim 30-45 de zile înainte de data plecării, indiferent de destinația aleasă. În plus, conform specialiștilor, zborurile cu escală și cele la ore matinale sau foarte târzii pot aduce costuri mai mici deoarece nu există o cerere crescută pentru aceste intervale. „Comparați prețurile de la diferite surse: Utilizați mai multe site-uri de călătorie, verificați ofertele mai multor agenții de turism de încredere și comparați prețurile pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună ofertă. Luați în considerare utilizarea site-urilor de comparații de prețuri sau a agregatorilor de călătorie” a explicat  Traian Bădulescu, consultant în turism.

Lunile din extrasezon, perfecte pentru călătorii ieftine 

Un alt lucru de luat în calcul pentru a economisii bani este perioada călătoriei. Specialiștii recomandă turiștilor să aleagă să-și petreacă concediul în anumite luni mai puțin populare. Cele mai bune perioade ar fi luna iunie și începutul lui iulie. Conform statisticilor, anul acesta multe persoane aleg să plece în vacanțe în lunile august și septembrie. De asemenea, specialiștii în turism îi îndeamnă pe oameni să fie flexibili din punct de vedere al destinațiilor. Dacă găsesc o variantă care le oferă aceleași servicii cu bani mai puțini are trebui să profite.

În plus, turiștii sunt îndemnați să ia în considerare pachetele agențiilor de turism, care le oferă zborul, cazarea și alte activități, deoarece ar putea ieși mai bine la preț, în comparație cu rezervarea fiecăruia separat. O altă variantă pentru a scuti o sumă mare de bani sunt ofertele last minute, care oferă prețuri extrem de bune și plecări imediate, conform Economedia .