Infofinanciar > Vocile afacerilor > Un nou serviciu de streaming pe piața din România. MEGOGO, televiziune online și catalog VOD
Vocile afacerilor

Un nou serviciu de streaming pe piața din România. MEGOGO, televiziune online și catalog VOD

Un nou serviciu de streaming pe piața din România. MEGOGO, televiziune online și catalog VOD
Sursa foto: Arhiva companiei

În România, a fost lansat MEGOGO, un serviciu media internațional dedicat întregii familii, cu o prezență în 15 țări din Europa de Est, Asia Centrală și Caucazul de Sud începând din 2011.

Principalul accent al acestui serviciu se pune pe streamingul online. MEGOGO oferă o varietate de canale TV gratuite, alături de un abonament „Optim TV” disponibil la prețul de 14,99 lei, ce include peste 100 de programe TV.

Un nou serviciu de streaming pe piața din România

Printre acestea se numără canale populare precum Kanal D, Romania TV, TraLaLa TV, TVR 1, Național TV, TV1000, Viasat History, Epic Drama, Bollywood TV și altele. Secțiunea „TV” vine cu avantaje interactive. Inclusiv funcții precum catch-up (înregistrarea emisiunilor), permitând astfel urmărirea emisiunilor și serialelor preferate în intervalul de timp ales.

,,Suntem fericiți să îi întâmpinăm pe potențialii utilizatori din România. Scopul nostru principal este de a oferi o platformă de streaming online cu conținut de calitate. Astăzi facem primul nostru pas, în spatele căruia stau ani de experiență unică în lume, relații solide cu cele mai mari studiouri internaționale: Warner Bros., Disney, Paramount și altele.

Am făcut o muncă enormă de cercetare a pieței și localizare a produsului în limba română, adaptare la preferințele locale, acorduri cu deținătorii de drepturi și implementare a sistemelor de plată securizate. Vom continua să extindem biblioteca de conținut, așa că urmăriți-ne”, spune Constantin Pandele, responsabil de dezvoltarea serviciului în România. Acesta are peste 15 ani de experiență în calitate de manager în industria locală de comunicații și televiziune, lucrând anterior în companii precum Romtelecom, Telekom și Orange.

MEGOGO are deja peste 1.000 de filme și desene animate de la studiouri de top

În plus față de televiziunea online, MEGOGO are deja peste 1.000 de filme și desene animate de la studiouri de top în catalogul VOD: Warner Bros., Disney, Pixar, DC, Marvel, 20th Century Fox, Paramount și altele. Printre acestea se numără noutăți. “Aquaman and the Lost Kingdom”, “Mission: Impossible – Dead Reckoning”, “Avatar: The Way of Water”, “The Marvels”, “Guardians of the Galaxy Vol. 3”, “Elemental”, “Wonka”, “Killers of the Flower Moon”, etc. Și povești clasice. “Home Alone”, “The Lord of the Rings: The Return of the King”, “The Matrix”, seria “Harry Potter”, “Die Hard”, “Pirates of the Caribbean”, etc.

În secțiunea de filme există funcții precum recomandări bazate pe vizionările anterioare, iar anumite titluri pot fi descărcate pe dispozitive pentru vizionare offline.

Constantin Pandele, responsabil de dezvoltarea serviciului în România. sursa foto: arhiva companiei

Constantin Pandele, responsabil de dezvoltarea serviciului în România. sursa foto: arhiva companiei

,,Timp de câteva luni am lucrat la dezvoltarea grilei noastre de programe. Locale, regionale, naționale și internaționale pentru lansarea oficială a ofertei. Din punct de vedere tehnic, am reușit să operaționalizăm toate detaliile pentru ca platforma să devină funcțională pe piața de streaming din România. Suntem în etapa negocierilor, avem în lucru mai multe parteneriate care susțin extinderea serviciului în perioada imediat următoare”, a adăugat Constantin Pandele. Aplicația MEGOGO este disponibilă pentru descărcare pe Google Play, App Store, pe Smart TV și, în curând, și pe console de jocuri.