Infofinanciar > Info > Mulți seniori români au un venit lunar de 1.000 de lei. Ce se spune despre a 13-a pensie în noua lege
Info

Mulți seniori români au un venit lunar de 1.000 de lei. Ce se spune despre a 13-a pensie în noua lege

Sursă foto: playtech.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Începând cu data de 1 ianuarie a acestui an, pensiile au crescut cu rata inflației. În plus, din septembrie, veniturile acestora vor fi recalculate. Cu toate acestea, nu toți seniorii vor primi mai mulți bani.

Deși autoritățile au transmis că veniturile seniorilor cresc de două ori în acest an, 1 milion dintre aceștia primesc o pensie de 1.000 de lei lunar. În prezent, pensia minimă, care valorează 1.281 de lei, este unica sursă de venit stabilă pentru 1,1 milioane de vârstnici români.

Conform noii legi, pensiile se vor indexa anual cu rata inflației. Însă aici nu este menționată și cea de-a 13-a pensie. Acest lucru se întâmplă în alte state membre ale Uniunii Europene.

Odată cu recalcularea pensiilor, care este prevăzută în lege, mai mult de 3 milioane de seniori vor avea venituri mai mari. Însă, în noua lege nu se menționează și a 13-a pensie. În țări precum Ungaria, Polonia și Italia aceasta este introdusă. Cei care beneficiază de suma în plus sunt seniorii care au venituri mici, transmite romaniatv.net