Infofinanciar > Lumea la zi > Șeful Wagner spune că activitățile vor continua în Africa
Lumea la zi

Șeful Wagner spune că activitățile vor continua în Africa

prigojin (Sursă foto: antena3.ro)
Sursă foto: antena3.ro

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că vor continua să lupte în țările africane în care sunt deja prezenți. Încă de când Prigojin a organizat o revoltă eșuată în Rusia luna trecută și a fost exilat în Belarus, au existat întrebări cu privire la viitorul Wagner. „Nu a existat și nu va exista nicio reducere a programelor noastre în Africa”, a declarat Prigojin pentru Afrique Média TV.

Acesta nu a apărut pe cameră în timpul interviului cu Afrique Média, care este un canal de știri pro-Kremlin care vizează țările africane francofone și care a fost legat de grupul Wagner.

Soldații lui Prigojin sunt încorporați în țări precum Mali și Republica Centrafricană (RCA) – unde grupurile pentru drepturile omului și ONU îi acuză de comiterea de crime de război. Luptătorii Wagner sunt, de asemenea, acuzați de SUA că se îmbogățesc cu afaceri ilegale cu aur pe continent.

Dar Prigojin insistă totuși că munca lor este de o natură diferită. „Noi continuăm să lucrăm în toate țările în care am început sau facem acum această muncă de cooperare și dezvoltare”, a declarat el pentru Afrique Média TV, potrivit BBC.

„Dacă asistența Grupului Wagner este necesară undeva pentru a combate bandele și teroriștii și pentru a proteja interesele oamenilor din aceste țări, suntem gata să începem imediat să îndeplinim această sarcină, după ce vom conveni asupra condițiilor”.