Infofinanciar > Lumea la zi > Se va plăti în bitcoin! Prima țară din Europa care va permite tranzacțiile criptomonede
Lumea la zi

Se va plăti în bitcoin! Prima țară din Europa care va permite tranzacțiile criptomonede

Bitcoin
sursă foto: profit.ro

Cotidianul german Handelsblatt, o publicație specializată pe economie și afaceri, a anunțat recent că Liechtenstein va fi prima țară din Europa care va permite plata pentru anumite servicii de stat în moneda virtuală Bitcoin

Reprezentanții statului Liechtenstein intenționează acum să permită plata în Bitcoin pentru anumite servicii de stat, potrivit celor mai recente declarații ale premierul Daniel Risch, acordat într-un interviu cotidianului german Handelsblatt. „Urmează o opțiune de plată cu Bitcoin”, a declarat Risch în interviul de duminică, 7 mai, fără a oferi un termen specific.

Statul care acceptă plata în Bitcoin

Risch, care este și ministrul de finanțe al Liechtensteinului, a declarat că țara intenționează să accepte depozite în Bitcoin și să le schimbe imediat cu francul elvețian, moneda națională. Premierul a declarat că nu există niciun plan pentru riscurile mari ce pot apărea în privința banilor statului, dar a adăugat că este deschis la investirea rezervelor de stat în Bitcoin în ceea ce privește viitorul economiei naționale.

Rezervele statului, care sunt investite în principal pe piața de capital, se ridică în prezent la 2,23 miliarde de franci elvețieni, aproximativ 2,51 miliarde de dolari, au relatat jurnaliștii de la Handelsblatt, citând Ministerul de Finanțe. „Criptomonedele precum Bitcoin sunt încă prea riscante. Dar această evaluare se poate, desigur, schimba”, a declarat Risch, citat de Reuters.

Cum este Bitcoin văzut în România?

Mihai Daniel este cel mai popular influencer din spațiul media românesc pe partea de crypto din țara noastră, se declară a fi încrezător în viitorul domeniului său de activitate. „Vreau să vă zic ceva! Iarna crypto s-a terminat. Nu e vorba despre lunile de iarnă, ci e vorba despre cea mai grea perioadă a bear marketului. Din punctul meu de vedere, s-a încheiat”, declară influencerul într-un videoclip postat pe canalul său de YouTube.

„Traversăm o perioadă în care întâlnim oportunități peste tot. Traversăm o perioadă în care oamenii nu sunt extrem de investit, de cumpărat asseturi și de gândit pe termen lung. Lucrul ăsta este greșit. Imaginați-vă că în decembrie, când toată lumea nu mai avea niciun interes față de crypto, ar fi cumpărat masiv proiectele preferate. Dacă ar fi fost calitative, azi ați fi avut cel puțin dublați banii. Imaginați-vă că în următorul ciclu, care va fi probabil cel mai spectaculos ciclu de pe piață din istoria crypto, oportunitățile vor fi uriașe. Uriașe, uriașe! Adică oameni simpli vor avea ocazia să facă tone de bani, tone de bani. Iar acum este acel moment. Da, piața crypto poate și cu siguranță va mai avea turbulențe”, mai spune Mihai Daniel.

„Iarna crypto” a trecut

Acesta este acum de părere că viitorul va fi unul cât se poate de strălucit în ceea ce privește situația cryptomonedelor, susține că ceea ce a fost mai dificil a trecut și că trecutul nu se va mai repeta. „Dar din punctul meu de vedere, ceea ce a fost cel mai rău cred că a trecut. Gândiți-vă că 2022 a fost cel mai greu an din istoria întreagă a pieței crypto, când s-au prăbușit companii gigant, când au dispărut FTX, Celsius, Voyager și multe altele”

„Acum suntem în baza în care toată lumea dă bice la reglementări, toată lumea se chinuie, instituții, guverne, să ducă piața asta în normalitate”, mai spune Mihai Daniel, citat de romaniatv.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.