Infofinanciar > Info > Se scumpesc carburanții de la 1 mai. Cât va costa drumul până la mare cu mașina
Info

Se scumpesc carburanții de la 1 mai. Cât va costa drumul până la mare cu mașina

scumpiri carburant sursa foto Ora de Sibiu
Sursa foto: Ora de Sibiu

Prețul carburanților este un subiect de discuție controversat în România. Șoferii se plâng de prețuri extrem de ridicate, care le cauzează o gaură în bugetul lunar în urma unei alimentări. În urma unor scumpiri record, prețurile la benzină și motorină au început să scadă pentru o perioadă scurtă. Însă, cu ocazia minivacanței de 1 mai, în care românii aleg să plece și să petreacă timpul liber în destinațiile favorite, prețul carburantului ia noi valori record.

Carburantul se scumpește chiar înainte de weekendul prelungit de 1 mai, iar cei care și-au programat vacanțe în afara orașului de reședință trebuie să se gândească de două ori înainte de a alege să parcurgă un drum mai lung cu mașina. Costul unei vacanțe crește, iar oamenii care vor să ajungă pe litoral sau la munte vor avea mai mulți bani de scos din buzunar pentru a face față costului ridicat al combustibilului.

Combustibil mai scump, chiar înainte de 1 mai

În România, combustibilul s-a scumpit astăzi, 28 aprilie, chiar înainte de minivacanța de 1 mai. Aceste noi scumpiri vin în completarea unei perioade în care prețul pentru motorină și benzină a scăzut semnificativ, în fiecare zi, timp de o săptămână. În cazul celor care doresc să plece cu mașina până la mare, munte sau alte destinații de vacanță, trebuie să rezerve o sumă mai mare pentru carburantul pe care va trebui să-l achiziționeze. Mașinile care dețin un consum mai mic vor putea beneficia de cheltuieli mai reduse la combustibil.

Costul ridicat al benzinei și al motorinei afectează întreaga Europă. Inflația a avut un impact semnificativ asupra creșterilor de prețuri în general, inclusiv creșteri semnificative la nivelul carburanților. Fiecare persoană este preocupată de costul alimentării automobilelor sale, care îi obligă să plătească sume de bani destul de mari, astfel șoferilor le este greu să facă față acestor rate ridicate.

În cazul celor care doresc să ajungă pe litoral în această minivacanță, prețul pentru combustibil s-ar putea să fie semnificativ mai mare deoarece unitățile de cazare au anunțat că milioane de turiști vor ajunge pe litoral în perioada 28 aprilie-1 mai. Astfel, aglomerația din trafic și numeroasele ore state în coadă pot crește consumul de benzină și motorină.

Benzina și motorina

În cazul benzinei standard, cea mai ieftină variantă poate fi găsită în stațiile Lukoil din București, sector 1 și prețurile se ridică la 6,52 de lei pe litru. În cazul altor stații de benzină, cea standard poate fi găsită la prețuri ușor mai mari, între 6,53 de lei și 6,72 de lei pe litru. În cazul în care oamenii doresc să alimenteze cu benzină premium, prețul este ridicat, având valori între 7,01 și 7,37 de lei pe litru.

Dacă vorbim de motorină, prețurile sunt ușor mai ridicate față de benzină. Astfel, pentru a alimenta cu cea mai ieftină motorină la nivel de preț, trebuie făcută o oprire la stația Petrom din București, de pe strada Dr. Herescu, sector 5, care prezintă un preț de 6,67 de lei pe litru pentru motorina standard. În cadrul altor stații de alimentare, prețul motorinei standard ajunge până la 6,84 de lei, ceea ce aduce o creștere de 0,06 lei pe lutru, față de ziua precedentă. Motorina premium ajunge la prețuri care se încadrează între 7,03-7,29  de lei per litrul, conform Antena 3.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.