Info

Se schimbă legea salariilor! Ce beneficii vor primi angajații de anul viitor

Salariu Sursa foto Radio Impuls
Sursa foto Radio Impuls

2023 va aduce cu sine o serie de schimbări fiscale și legislative asupra salariilor, a drepturilor și beneficiilor angajaților, acordarea concediilor și dispozițiile de angajare, alături de modificări ale calculului impozitelor și contribuțiilor la stat.

Deciziile luate la nivelul conducerii statului și la nivelul Uniunii Europene din ultima perioadă preconizează o serie de schimbări în ceea ce privește salariul minim, dar și beneficiile angajaților. Noile modificări vor intra în vigoare începând cu anul următor.

Crește salariul minim pe economie

În urma directivei înaintate de Uniunea Europeană pentru creșterea salariului minim, ministrul muncii a intrat în discuție cu șeful PSD legat de majorarea salariului, pentru a fi în concordanță cu cerințele UE. Odată cu anul 2023 se preconizează că salariul minim va crește la 3.000 de lei brut, ceea ce înseamnă o creștere de 18% față de valoarea actuală de 2.550 de lei brut. Guvernanții au anunțat interesul pentru a adopta această directivă cât de repede posibil, data promisă fiind 1 ianuarie 2023.

Ministrul muncii a declarat că această majorare va avea efecte pozitive asupra pieței muncii din România, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, fiind necesar un salariu minim adecvat pentru a obține un trai decent.

De asemenea, salariații vor primi o serie de beneficii, reglementate conform Ordonanței 16/2022, pentru care angajatorii nu vor plăti nici o taxă sau contribuţie la stat, în limita unui plafon de 33% din salariul de încadrare al unui angajat, începând din 2023, anunță Antena 3.

În categoria acestor beneficii intră: contribuţia la pensia facultativă (Pilon III, în limita a 400 de euro pe an), asigurarea de sănătate/abonament la clinică medicală privată (în limita a 400 de euro pe an), indemnizaţia pentru telemuncă, chiria angajatului (în limita a 20% din salariul minim), hrana acordată de angajator salariaților (dacă nu se acordă tichete de masă), servicii turistice pentru angajaţi şi familiile lor, prime pentru clauze de mobilitate (cu excepţia angajaţilor din domeniul transporturilor).

Schimbări fiscale pentru PFA-uri

De asemene, vor avea loc schimbări la nivel fiscal în legătură cu categoriile scutite de plata impozitului pe venit și contribuția la sănătate. Odată cu 2023, aceste scutiri de taxe se vor aplica doar angajaților din construcții, industria alimentară și din agricultură. În schimb, acestea nu se vor mai aplica pentru contracte de administrare, de management, de internship sau de ucenicie. Se așteaptă și modificarea deducerii personale, raportată la salariul de bază minim brut pe țară, care urmează să fie stabilit pentru anul 2023.

Modificările fiscale au în vedere și PFA-urile, cele care obțin venituri mai mari de 25.000 de euro vor fi nevoite să plătească taxe mai mari la stat. Totodată, vor avea loc recalculări asupra contribuției la pensie pentru PFA-uri, contracturi de drepturi de autor sau contracte cu activitate sportivă.

În ceea ce privește pensiile, PNL a redactat un proiect legislativ prin care propune majorarea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a plafonului pentru care pensiile sunt scutite de impozitare. Liberalii susțin că această măsura ar aduce o contribuție pozitivă la bugetul de stat, prin creșterea puterii de cumpărare, menținerea unei cereri constante în economia de stat și la susținerea persoanelor vulnerabile din punct de vedere financiar.