Info

Se oferă primele vouchere sociale ale anului! Statul acordă 15.000 de lei

kanald.ro
sursă: kanald.ro

Așteptarea a luat sfârșit, căci de săptămâna aceasta încep să se distribuie rpimele voucehere oferite de Guvern în acest an. Acestea sunt în valoare de 15.000 de lei și se oferă cuplurilor, dar și femeilor singure cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani. Scopul acestui ajutor este încurajarea procedurii de fertilizare în vitro.

Acest program a fost inițiat de către reprezentanții Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care au comunicat deja că în cadrul acestui proiect se pot deconta pentru peneficiari până la trei intervenții în decurs de un an. Acești bani, suma de 15.000 de lei, va fi distribuită în două tranșe, acestea fiind împărțite astfel: prima dată 5000 de lei dedicați pentru medicamente, apoi restul de 10.000 de lei pentru procedurile mediacle necesare.

Mesajul ministrului Firea

„Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei”, a venit cu explicații ministrul Gabriela Firea.

Aceasta a specificat, prin intermediul unei postări în mediul online, că la momentul actual, în România, există deja un muăr de circa 7.200 de solicitări în privința programului de creșetre a natalității. De asemenea, ministrulprecizează faptul că au fost înregistrate și proiecte pentru cele 150 de centre de zi pentru copii, dar și informația că implementarea cardului EYCA pentru tineri este din ce în ce mai probabil să se realizeze cu succes.

„Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere. Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a scris Gabriela Firea pe pagina de socializare, citată de romaniatv.net.

Câte dosare au fost aprobate

Gabriela Firea a venit cu lămuriri și în privința dosarelor care au fost declarate eligibile și a anunțat că în zilele imediat următoare vor vi transmise și voucherele: „Avem deja aproape 200 de dosare care au fost declarate eligibile, iar zilele acestea vor fi transmise şi primele vouchere. Practic, de săptămâna viitoare primii participanţi la program vor putea să înceapă tratamentul şi să-şi cumpere medicamentele din farmaciile partenere”.

Ministrul mai adaugă faptul că are încredere în acest proiect și că îl găsește benefic pentru România. Tocmai în acest sens, toate solicitările sunt analizate cu atenție într-un procedeu amănunțit: „Vă asigur că analizăm cu atenţie toate solicitările, primim în continuare dosarele pe care ni le trimiteţi şi avem fonduri suficiente. Totuşi, ar fi bine să nu transmiteţi dosarele de mai multe ori pentru că analiza documentelor este una amănunţită şi astfel se îngreunează munca echipei din minister”, a scris Gabriela Firea.