Infofinanciar > Info > Se oferă peste 50.000 de euro pentru a te muta într-o localitate Elveția. Care sunt condițiile
Info

Se oferă peste 50.000 de euro pentru a te muta într-o localitate Elveția. Care sunt condițiile

albinen, elvetia, sursa foto trip advisor
sursa foto: trip advisor

În 2023 poți fi plătit să te muți. Un sat din Elveția este hotărât să acorde 50.000 de euro oamenilor care se vor muta acolo. Tot ce trebuie să faci este să te relochezi în frumoasa zonă de poveste, să te bucuri de peisajele ei și de viața simplă a unu sătuc de munte elvețian.

Albinen este un sat situat în cantonul Valais, Elveția și este unul dintre cele mai frumoase sate, care oferă un peisaj mirific al Munților Alpi. Mica regiune  oferă familiilor peste 56.000 de euro pentru a se muta în uimitoarea localitate din valea muntoasă. Frumoasa zonă este așezată pe versantul muntelui, la 1.300 de metri deasupra nivelului mării.

Satul Albinen este pe cale de dispariție

De o perioadă lungă de timp, satul Albinen este amenințat de dispariție, deoarece un număr tot mai mare de locuitori se mută din comunitatea rurală pitorească în favoarea orașelor din jur. La sfârșitul anului 2018, în sat mai existau doar 238 de locuitori. Dar programul, lansat inițial în acel an, speră să contracareze această tendință și să readucă populația în mediul rural.

Proiectul a fost lansat pentru a pune capăt tendinței de plecare a oamenilor din localitate. În ciuda faptului că satul atrăgător se află la puțin peste 6,8 km de orașul balnear Leukerbad și la 35 de minute de mers cu mașina, atât de capitala cantonului Sion, cât și de orașul industrial Visp, oamenii au plecat de-a lungul anilor din cauza lipsei locurilor de muncă.

Care sunt condițiile acceptării sumei de bani

Suma de bani primită va varia în funcție de numărul de persoane prezente în familia care se mută în micul orășel. Familiile de patru persoane vor primi 25.405 euro pentru fiecare adult și încă 10.160 euro pentru fiecare copil.

Deși oferta de peste 56.000 de euro în schimbul mutării într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume este tentantă, există și alte cerințe. Pentru ca orașul să mai ajungă în această situație de migrare a populației, Albinen caută persoane cu vârste sub 45 de ani care să își stabilească reședința. De asemenea, doritorii trebuie să fie cetățeni elevțieni cu permis de ședere C.

Cetățenii din țările UE, din SUA și Canada pot obține acest permis după ce au locuit în Elveția timp de cinci ani. Dar când vorbim de alte țări, cetățenii trebuie să locuiască în Elveția timp de zece ani.

O cerință a acestei investiții este faptul că noilor locuitori ai satului Alpinen li se cere să locuiască într-o casă evaluată la cel puțin 203,890 de euro. O altă clauză este obligativitatea oamenilor de a rămâne în Alpinen timp de cel puțin 10 ani. Dacă alegă să părăsească satul înainte de expirarea termenului, vor trebui să restituie suma primită de la stat înainte de mutare.

În 2017, Beat Jostin, președintele municipalității, a declarat că Albinen se caracterizează prin liniște, priveliști fenomenale, o calitate excelentă a aerului și multe ore de soare pe tot parcursul anului.

Elveția se mândrește cu unul dintre cele mai bune sisteme educaționale din lume, iar poluarea aerului nu este nici ea o problemă atât de mare la munte. Speranța de viață este, de asemenea, relativ ridicată, iar țara are o rată scăzută a infracțiunilor violente, conform Adevărul.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.