Infofinanciar > Info > Se investesc milioane de euro în sudul Litoralului. Transportul în comun va fi gratis pentru turiști
Info

Se investesc milioane de euro în sudul Litoralului. Transportul în comun va fi gratis pentru turiști

litoralul romanesc - sursa foto - playtech.ro
FOTO: playtech.ro

Sudul litoralului va avea o a altă față la începerea sezonului estival. Milioane de euro din fonduri europene vor fi cheltuite pentru renovarea falezei dintre Olimp și Mangalia.

În Jupiter, construcțiile de renovare au început deja, o unitate hotelieră de trei stele își modernizează camerele și restaurantul. Managerul hotelului, Francesca Constantinescu, a explicat pentru stirileprotv.ro de unde provine finanțarea și mai ales cât valorează lucrările. ”„Investiția este din fonduri proprii și se ridică la undeva peste 2 milioane de euro.”

În cazul în care lucrările se vor desfășura conform graficului, la vară, turiștii se vor plimba pe o faleză nouă, vor beneficia de servicii moderne. Lista facilităților este completată de un centru spa și un bazin semi-olimpic.

Coasta de sud a Litoralului va fi modernizată

În Jupiter, o stațiune a litoralului românesc, s-a construit un nou centru spa, dotat cu baza de tratament, sala de fitness precum și un bazin semiolimpic. Peste un milion și jumătate de euro au fost alocați pentru finalizarea construcțiilor.

Investiții se fac și în stațiunea Cap Aurora, bijuteria uitată a litoralului românesc. Aproximativ 500.000 de euro se vor aloca pentru ridicarea unei piscini de peste 300 de metri pătrați.

Proprietara hotelului, Anca Nedea a explicat în ce vor fi investiți cei 500.000 de euro”„O piscină mare, cu parte de copii, dar și pentru adulți, vom face și anexa, barul pe partea cealaltă de teren.” Din cele 100.000 de locuri de cazare existente între stațiunile Olimp și Mangalia, doar 16 hoteluri vor fi reabilitate, potrivit stirileprotv.ro.

”70.000 de locuri de cazare în unități hoteliere semnificative. În ultimii 3 ani, toate au fost modernizate și sunt în faza de pregătire, din care 1000 de locuri sunt noi date în folosință”, a declarat Dumitru Filip, președintele OMD, Mangalia.

Stațiunea Cap Aurora va avea o nouă faleză

În stațiunea Cap Aurora se va construi și o nouă faleză, costurile lucrării de două milioane de euro provin în mare parte din fonduri europene. La ora actuală, lucrările sunt în toi, însă până la finalul lunii mai începutul lunii iunie, turiștii se vor plimba nestingheriți pe aleea lungă de un kilometru. Trasel pietonal va fi modernizat și dotat cu mai multe zone de relaxare.

”De la construcția stațiunilor din anii ‘70 încoace cu siguranță nu s-a mai făcut absolut nimic pe această faleză, este primul proiect care presupune refacerea falezei de la infrastructura de susținere până la finisaje de ultimă generație”, a precizat viceprimarul orașului Mangalia, Dragoș Angelescu.

Între stațiunile din sudul litoralului transportul local ar urma să fie gratuit. Administrația locală vor pune la dispoziția turiștilor zece autobuze electrice achiziționate tot din fonduri europene, iar plajele vor fi lărgite cel târziu la sfârșitul verii.