Info

Idei de afaceri cu fonduri europene nerambursabile

Afaceri, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Fondurile europene nerambursabile sunt sume de bani acordate de Uniunea Europeană țărilor membre, pentru ca cele din urmă să-și poată îndeplini anumite obiective de interes național sau pentru a-și putea  reduce decalajele de dezvoltare economică și socială pe care acestea le au față de alte state. Pentru a putea fi accesate, respectivul stat și autoritatea responsabilă la nivel European, adică Comisia Europeană, trebuie să negocieze îndelung anumiți termini și condiții în care se va realiza această tranzacție.

Cei care se bucură de acești bani sunt cetățenii. Aceștia trebuie să ofere autorităților din acel stat un plan bine structurat a ce urmează să facă cu aceste fonduri europene nerambursabile. Dacă și tu ești printre cei care vor să acceseze acești bani și nu ai niciun fel de habar despre ce ai vrea să faci cu ei, mai jos îți oferim o listă cu 5 idei inovatoare.

Care sunt cele mai bune idei de afaceri cu fonduri europene nerambursabile în anul 2022

1. Laborator de cosmetice naturale
În ultimii ani, trendul „eco” este într-o continuă creștere, mai ales în privința alimentației. Însă, s-a constatat o creștere și în privința „consumului” de produse cosmetice bio, deoarece acestea oferă rezultate mai bune și sunt mai prietenoase cu corpul nostru.

Cererea este foarte mare în acest sector, în timp ce firmele care produc astfel de produse sunt încă foarte puține. De altfel, experții spun că în următorii ani, cererea pentru astfel de produse se va dubla.

Potrivit analiștilor, aceasta este cea mai bună idee de afacere cu fonduri europene nerambursabile.

2. Service auto

Dacă ești o persoană pasionată de mașini, aceasta este cea mai bună afacere pentru tine, deoarece costurile acestui bussines pot fi acoperite integral cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Ca un sfat, dacă vrei să-ți maximizezi profitul și să crești cât mai rapid această afacere, ar trebui să te axezi, în primă fază, în proporție de 70% pe tinichigerie și 30% pe mecanică.

În plus, mereu vor exista mașini care necesită. Singurul impediment în creșterea acestui bussines va fi modul în care te promovezi, pentru a fi cât mai vizibil.

3. Grădiniță

În contextul în care părinții dispun de foarte puțin timp pentru a-și crește copiii, s-a creat o cerere foarte mare pentru grădinițe. Potrivit statisticilor, acestea sunt destul de puține în comparație cu nevoia reală existentă. Dacă îți plac copiii și, în același timp, îți dorești o afacere profitabilă, aceasta este cea mai bună afacere pentru tine. De asemenea, urmărind trendul actual, acest bussines este unul de viitor.

4. Fabrică de sucuri naturale

La fel ca în cazul cosmeticelor, trendul „bio” este din ce în ce mai puternic, odată cu trecerea anilor. Sucurile naturale, care nu conțin conservanți sau potențiatori de aromă, sunt căutate mereu de consumatori. Însă, pentru a reuși în acest bussines trebuie să știi să te promovezi bine, deoarece piața acestor tipuri de sucuri deja există și nu este deloc una de neglijat.

5. Cultura de lavandă

„Aurul mov”, așa cum este supranumită lavanda, a atras atenția deja mai multor oameni care își caută afacerea ideală cu fonduri europene nerambursabile. De aceea, piața lavandei a crescut în ultimii ani, datorită profiturilor mari pe care le poți înregistra în această afacere. Potrivit prețurilor din prezent, un hectar de lavandă poate ajunge la 9000 de euro/hectar. Această plantă poate rezista condițiilor grele de temperatură (rezistă până la 40 grade Celsius/ până la minus 20 de grade Celsius).