Infofinanciar > Info > Ce promisiuni face Marcel Ciolacu? 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială
Info

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu? 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială

Angajări la stat, Sursă foto: Vasluianul
Sursă foto: Vasluianul

Situația la nivelul statului este destul de tensionată. Problemele economice au dus la implementarea unor măsuri mai drastice. Astfel, Guvernul a cerut blocarea angajărilor la stat. În scopul de a reduce cheltuielile bugetare. Dar, premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români. 8.000 de posturi în Sănătate și Asistență Socială vor fi deblocate.

Spitalele din România sunt în situație de criză. Personalul este puțin, iar aceștia sunt constant suprasolicitați. În principal din cauza lipsei de angajați. Dar, noul anunț a lui Marcel Ciolacu ar urma să modifice aceste probleme. Vor fi realizate în curând noi angajări în Sănătate și Asistență Socială.

Posturi deblocate în Sănătate și Asistență Socială

Sistemul medical are nevoie de forță de muncă pentru a funcționa eficient. Însă, Probleme continuă să apară. De la lipsa de fonduri, la salarizarea mică și lipsa de personal din spitale. Dar, se pare că Guvernul dorește să soluționeze anumite dileme.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în ședința de Guvern de joi că vor fi deblocate angajările. Mai exact, vor fi disponibile 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială. Potrivit șefului Executivului, în marile spitale există un mare deficit de medici, asistente și infirmieri. Iar prin deblocarea acestor posturi vor putea fi realizate rapid angajări.

„Deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială. Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări”, a transmis premierul Marcel Ciolacu în şedinţa de Guvern.

Buget mai mare pentru Sănătate

Potrivit premierului, acest număr limitat de posturi deblocate nu ține de lipsa bugetului. Bani pentru finanțarea angajărilor există, dar Guvernul are ca prioritate plătirea mai bine a medicilor care muncesc. De asemenea, Marcel Ciolacu a evidențiat că bugetul Ministerului Sănătății este mai mare în acest an față de 2023. „Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023” a explicat oficialul.

„Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios, adică serviciile prestate efectiv să primeze în faţa plăţii pe liste de pacienţi, adică pentru nişte nume puse pe o hârtie”, a completat Marcel Ciolacu.

Posturi alocate

Din cele 8.000 de posturi deblocate, 1.055 sunt destinate angajării medicilor. De asemenea, 928 de posturi reprezintă angajări de asistenți medicali. În plus, 700 de posturi sunt destinate personalului auxiliar și de specialitate. Iar restul de 365 de posturi au fost repartizate la ambulanță.

La acestea se adaugă alte posturi aprobate la dezvoltare: 1.510 pentru medici, 1.847 pentru asistente, moașe și infirmiere, 345 de posturi pentru personal de specialitate și 853 personal auxiliar.

„De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde de lei, în această lună, cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie, pentru medicamente şi servicii medicale. Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienţi, un plus de empatie şi de responsabilitate. Asta este valabil şi pentru medicii de familie”, a subliniat premierul, conform Pro TV .