Infofinanciar > Info > Cum vrea Marcel Ciolacu să reducă cheltuielile în 2024
Info

Cum vrea Marcel Ciolacu să reducă cheltuielile în 2024

marcel ciolacu a lăudat mâncarea românească (sursă foto: hotnews.ro)
sursă foto: hotnews.ro

Joi, 4 ianuarie, a avut loc prima ședință de Guvern din anul 2024. La sfârșitul acesteia, premierul Marcel Ciolacu a ieșit și a făcut mai multe declarații. Șeful executivului a vorbit despre cum se dorește a se reduce cheltuielile în anul 2024. Primul-ministru a anunțat că reorganizarea ministerelor și instituțiilor de stat este în plină desgălurare.

Această strategie ar ajuta acum Guvernul să ajungă la reduceri destul de consistente de cheltuieli bugetare. Iar banii economisiți ar urma să ajungă mai apoi în investiții în două domenii cheie, potrivit lui Marcel Ciolacu. Este vorba despre sănătate și educație.

„Am promis că voi face din reforma aparatului bugetar una dintre prioritățile acestui mandat. Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar din ultimii 30 de ani. Procesul de reorganizare a ministerelor și instituțiilor de stat este în plină desfășurare, iar acest lucru va aduce reduceri consiste de cheltuieli. Banii economisiți îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate și educație”, afirmă Marcel Ciolacu, citat de jurnalul.ro.