Infofinanciar > Info > Se anunță creșteri ale salariilor! Cine sunt norocoșii care se bucură de veste
Info

Se anunță creșteri ale salariilor! Cine sunt norocoșii care se bucură de veste

Salariu minim sursa foto Playtech.ro
Credit imagine: playtech.ro

Suma din pachetul salarial, după această mărire ajunge la 3000 de lei brut pe lună. Această lege a fost promulgată de Klaus Iohannis și face parte din pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

Până la sfârşitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră”, scrie actul normativ.

Speranță pentru cei în domeniul

Stabilirea salariului minim în agricultură şi industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul construcţiilor, e o măsură cerută şi aşteptată de jucătorii din sector de multă vreme, conform actorilor din sector consultaţi de Economedia. Vorbim despre unul dintre marii angajatori din România, un sector deja puternic afectat de creşterile de costuri, cu ferme în mediul rural, salarii mici şi hemoragie de forţă de muncă, cu oameni plecaţi în căutare de salarii mai mari în afara ţării. Aşa că cei 3.000 de lei reprezintă o speranţă pentru cei din industrie, conform Bursa.ro

”Nu asta este metoda de a acţiona. Cel mai bun mod de a acţiona era să ajuţi predominant salariile mai mici, unde avem o impozitare aberantă a muncii. În România avem cele mai mari taxe pe salariile mici din toată Europa. Optim nu este să reducem, pur şi simplu, toată cota de taxare, optim era să dăm o deducere”, a făcut public, deputatul USR Claudiu Năsui.

Investiții în agricultură

Alfred Simonis îi încurajează pe români să investească în agricultură şi a precizat că proiectul face parte din setul de măsuri sociale şi economice pentru a îmbunătăţi nivelul de trai din România.

”Era imperios necesar ca şi în domeniul agricol şi în industria alimentară să urmăm acelaşi model, pentru că, de prea multe ori, atunci când sunt anunţate crize, România nu se adaptează din timp, nu încearcă să prevină aceste crize şi deja la nivel mondial se discută despre o penurie a alimentelor şi despre o lipsă acută a produselor de bază”, a spus Simonis.