Infofinanciar > Info > Schimbarea la față a amenzilor. Toate abaterile tale vor fi la un click distanță
Info

Schimbarea la față a amenzilor. Toate abaterile tale vor fi la un click distanță

amendă rutiera Sursa foto: zf.ro
Credit imagine: zf.ro

Sindicatul Polițiștilor Europeni (Europol) a anunțat o schimbare la față a amenzilor de circulație. Dacă imaginea mintală pe care o asociem cu amenzile din trafic este cea a unui polițist care notează detaliile cu pixul pe foaie, este timpul să ne schimbăm referințele. Asta deoarece amenzile vor fi eliberate cu ajutorul unei aplicații de mobil, care oferă multe alte date relevante despre cel care a înfăptuit contravenția.

De asemenea, aplicația va face posibilă scanarea documentelor șoferului și a mașinii pe care o deține. De asemenea, va fi imediat vizibil dacă persoana în cauză a mai avut penalizări în trafic sau dacă nu și-a făcut la timp ITP-ul.

Declarația venită de la Europol

Sindicatul Polițiștilor Europeni (Europol) a transmis printr-un comunicat noile direcții ale procesului de digitalizare prin care trece Poliția Locală din România:

„Suntem foarte încântați să scoatem la lumină unul dintre primele proiecte de suflet din pachetul de digitalizare a muncii de poliție.

Sindicatul Europol va lansa o aplicație de digitalizare a modului de aplicare a contravențiilor. Adică la revedere hârțogăraie pentru polițiști. Adică în curând vom reuși să le ușurăm colegilor noștri considerabil munca.
În timp ce Ministerul de Interne are sute de specialiști și milioane de euro la dispoziție, noi am reușit într-o lună să construim de la zero o aplicație ușor de folosit, eficientă și care substituie 90% din ceea ce trebuia să completeze polițistul cu pixul.

Vom reveni foarte curând cu detalii. Știm că așteptați cu nerăbdare!” au spus reprezentanții Europol pe pagina lor oficială de Facebook. Antena 3 CNN a preluat această declarație.

Plata cu cardul, o nouă realitate în trafic

În afara utilizării aplicației mobile pentru a studia istoricul persoanei oprite în trafic, precum și starea în care se află mașina, mai este o informație importantă referitoare la amenzi.

„În situaţia în care contravenientul, şi e un element de noutate, dorește să plătească pe loc contravenția cu cardul, aplicația are și funcţia de POS, lucru care permite plata pe loc și, implicit, și imprimarea procesului-verbal de contravenție și a dovezii plății. Asta pentru că, alături de aplicație, avem o imprimantă mobilă care are un cost relativ redus”, au adăugat reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni. În acest fel, va fi posibil ca persoanele amendate să-și achite rapid amenzile. Amintim că plata pe loc sau în primele 15 zile este de preferat. Altfel, riscul creșterii cuantumului de plătit devine iminent.

Și este foarte posibil ca mulți români să se folosească de aceste inovații digitale. Amintim că încă de când a început anul 2023, polițiștii au dat peste 9.000 de amenzi pentru viteză. De asemenea, 350 de români au avut permisele de conducere reținute.