Infofinanciar > Lumea la zi > Sărbătorile de iarnă pe tărâmul lui Moș Crăciun
Lumea la zi

Sărbătorile de iarnă pe tărâmul lui Moș Crăciun

mos craciun
sursa foto arhiva companiei

Cunoscută și ca țara în care locuiește Moș Crăciun, Laponia este o regiune din partea de nord a Finlandei, Suediei, Norvegiei și, de asemenea, a Rusiei. Laponia din Finlanda este aproape o treime din suprafața totală a țării. Deși zona este mare, în Laponia trăiesc sub 200 000 de oameni.

De-a lungul anilor americanii afirmau că locuința lui Moș Crăciun este orașul North Pole din Alaska, de unde și varianta cu Polul Nord. Acest oraș a devenit o atracție turistică datorită unui mare magazin de jucării numit „Casă Moș Crăciun”. US Poștal Service utilizează codul poștal al orașului (99705) că și cod poștal promoțional al lui Moș Crăciun. Cu toate acestea, la nivel global teoria cea mai acceptata este că Moșul traiește in Laponia, in nordul Finlandei, in apropierea orașului Rovaniemi, capitala provinciei. Satul lui Mos Craciun este situat pe marginea cercului arctic, in localitatea pe care finlandezii o numesc „Usa Laponiei“

Cum ajungi pe tărâmul lui Moș Crăciun?

Din București, cel mai ușor ajungi din două părți: cu avionul până la Helsinki, iar de aici ori cu trenul, ori cu avionul până în orașul arctic. Dacă vrei să te organizezi pe cont propriu, atunci cel mai bine este să-ți cumperi biletele și cazările din timp, astfel încât, atunci când ajungi în Rovaniemi să fie totul pregătit. În Helsinki, ai opțiunea de a petrecere o noapte, iar apoi poți lua avionul până la Moș Crăciun, timp de o oră, cu Norwegian Air sau FinnAir (vei mai scoate din buzunar între 80 și 100 de euro de persoană). Același lucru îl poți face și la întors, asta dacă nu optezi pentru varianta tren, un fel de Polar Express, plin de copii. Un bilet de avion pentru luna iulie, dus-întors, costă 900 de euro și durează 13 ore.

Ajuns în Laponia trebuie să ai două gânduri: satul lui Moș Crăciun și aurora boreală. Aceste obiective fac cu adevărat unică Laponia. Locul de cazare, pentru că aurora boreală se vede noapte, trebuie să fie unul specific, astfel încât să îți permită să vezi spectacolul de la căldură. Și, pentru că vorbim despre cele mai scumpe vacanțe, o să vă prezint cele mai luxoase igluuri din Laponia, este vorba despre Santa’s Igloos Arctic Circle. O cameră în acest loc pentru două persoane ajunge să coste până la 16.339RON.