Info

Salarii de 10.000 de lei pentru români! Nu se cere experiență și nici studii superioare

Angajări la stat, Sursă foto: Vasluianul
FOTO: vasluinaul.ro

Se oferă salarii cuprinse între 4.500 și 10.000 de lei în mână pentru posturi ca director tehnic de securitate, arhitect, inginer, Business Development representative , potrivit economica.net. Business Development Representative a recrutat în București oferind persoanelor selectate salarii nete de 6000 de lei lunar de către Pynbooking.

Pynbooking, este o societate cu buget autohton care dezvoltă platforme de software pentru industria HORECA, caută persoana potrivită pentru postul de Business Development Representative care să comercializeze soluții de Software as a Service (SaaS) către companii din industria ospitalității la nivel național și internațional.

Candidatul ideal trebuie să aibă cunoștințe solide de engleză, experiență în vânzări de tip business-to-business (B2B), bune abilități de persuasiune, abilități de comunicare, pasionat de tehnologie, aplicații și automatizări. Angajatorul oferă persoanei selectate un salariu fix de 6000 de lei net lunar, comision variabil în funcție de rezultate și tichete de masă potrivit anunțului de recrutare.

Oportunități de angajare

Firma de pază ok Guard caută angajați pentru postul de Director tehnic de securitate.

Persoana selectată va obține un salariu cuprins între 4500 și 5000 de lei în perioada de probă, potirivit economica.net. Pentru acest post se califică absolvenții de studii superioare cu profil tehnic, cu atestat de inginer sisteme de securitate și care au cel puțin doi ani de experiență în montarea și întreținerea sistemelor de detecție și stingere incendiu, efracție, CCTV, control acces, interfonie și videointerfonie

Se mai caută angajați pentru postul de arhitect și inginer de coordonare atelier confecții metalice, recrutați în București de firma Brass&Wood Design. Candidaților li se promit salarii de circa 2000 de euro net adică 9900 de lei, potrivit anunțului de recrutare consulat de Economica.net. Un alt loc de muncă disponibil se adresează persoanelor cu experiență în confecții metalice, lăcătușerie.

Firma recrutoarea Brass&Wood oferă salarii de circa 5900 de lei lai sau 1200 de euro. Salarii de 5000 de lei se oferă instalatorilor, montatorilor de tubulatură care au minim doi ani experiență în montarea conductelor de ventilație. Firma care recrutează este Hospital Technical Solutions și face angajări în București și în Timișoara.

Meseriile cele mai solicitate

Societățile din piața muncii slăbesc ritmul de recrutare la începutul anului și se concentrează pe dezvoltarea echipei pentru a suplini nevoile de creștere. În acest an deficitul de specialiști și incertitudinile economice vor genera strategii accelerate de retenție a angajaților. „ 2022 a fost anul recordurilor în recrutare, cu peste 400.000 de locuri de muncă disponibile pe platforma de recrutare online BestJobs şi 5,5 milioane de candidaţi care au cumulat peste 8 milioane de aplicări în căutarea unui job nou, arătând cel mai mare interes din ultimii cinci ani”, potrivit platformei BestJobs.

Cele mai căutate meserii sunt în domeniul contabilității, ingineriei, sau a transportului. Salariile nete pornesc de la 650 de euro pentru un junior contabil. Un inginer cu experiență poate obține și 1600 de euro pe lună, în timp ce un șofer poate ajunge până la 2400 de euro pe lună pentru rutele internaționale.

Andrei Frunză, CEO BestJobs România a atras atenția că ritmul de angajare va fi temperat în prima parte a anului din cauza contextului macroeconomic instabil. Totodată, candidații vor resimți presiunea angajatorilor care le vor solicita să se perfecționeze și să se dezvolte professional, pentru a deveni valoroși pentru angajatori.

În prima parte a anului societățile slăbesc rimtul de angajare

„Semnalele actuale din piaţă indică faptul că ritmul angajărilor noi se va tempera în prima parte a anului, consecinţa unui context macroeconomic dominat de incertitudine.

Deficitul de personal rămâne însă o provocare majoră pentru mediul de business şi în 2023, obligând departamentele de HR să se concentreze pe maximizarea indicatorilor de retenţie, dar şi pe dezvoltarea competenţelor angajaţilor existenţi sau chiar pe mobilitatea acestora între departamente, în funcţie de priorităţi şi disponibilitate.

Astfel, candidaţii vor simţi din piaţă presiunea de a se dezvolta profesional, de a evolua şi a-şi perfecţiona aptitudinile, astfel încât să devină cât mai valoroşi pentru angajatori”, a declarat Andrei Frunză, CEO BestJobs România, potrivit romaniatv.net.

Oraşele cu cele mai multe oportunităţi de angajare din 2022 au fost Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Arad, Târgu Mureş şi Oradea, principalii poli demografici şi economici la nivel naţional.