Info

Salarii de 1.200 de euro în România! Se caută angajați

Euro
Sursa foto:economedia.ro

Potrivit statisticilor portalului de recrutare online BestJobs, un electromecanic are un salariu mediu lunar cuprins între 800 și 1.200 de euro net.

Ana Vișian, marketing manager în cadrul BestJobs a vorbit despre importanța rolului de electromecanic în mai multe sectoare de activitate.

Salariul poate ajunge la 1.200 de euro

Vișian susține că „În producţie, inginerie sau instalaţii, poziţiile de tehnicieni electromecanici sunt fundamentale, ei asigurându-se de buna funcţionare a echipamentelor, efectuând lucrări de mentenanţă, depanare şi asigurând consultanţă tehnică atunci când este necesar. Un electromecanic are nevoie de studii tehnice medii sau superioare în domeniul electromecanicii, cunoştinţe despre motoare termice şi maşini electrice, trebuie să ştie să interpreteze schemele electrice şi să aibă experienţă în mentenanţa echipamentelor energetice, motoare diesel sau pe combustibil gazos, echipamente electrice: generatoare, motoare electrice, transformatoare, sisteme de comutaţie; echipamente electromecanice auxiliare, pompe, ventilatoare, compresoare; echipamente de măsurat, reglare, automatizare şi protecţie. Sunt poziţii deschise în toată ţara, salariul pornind de la 800 de euro lunar şi putând ajunge până la 1.200 de euro”.

Tichetele de masă, orarul flexibil, tichetele cadou de sărbători, tichetele de vacanță, al 13-lea salariu și mașina de serviciu sunt printre cele mai tipice beneficii suplimentare și bonusuri speciale acordate pentru acest tip de muncă.

Cine poate îndeplini această funcție

Pe site-ul BestJobs, există în prezent 911 locuri de muncă vacante pentru postul de electrician, dintr-un total de 40.000 de posturi active. Acest rol are mai multe anunțuri de angajare în toată țara.

Ana Vișian a vorbit și despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care vrea să ocupe acest tip de post „Un electromecanic are nevoie de studii tehnice medii sau superioare în domeniul electromecanicii, cunoştinţe despre motoare termice şi maşini electrice, trebuie să ştie să interpreteze schemele electrice şi să aibă experienţă în mentenanţa echipamentelor energetice.”, potrivit scrie zf.ro.

Mai mult de 27% dintre locurile de muncă active de pe BestJobs oferă un interval de salarizare. Aceste ocupații, potrivit cercetării, atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a promova acest lucru, BestJobs oferă cifre de remunerare pentru cele mai populare locuri de muncă deschise de către întreprinderi importante din Statele Unite și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de ocupare a postului, cât și candidaților în cazul anunțului fără ofertă financiară.