Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii îl vor pe Zelenski! Președintele ucrainean a fost pus pe o listă cu persoane urmărite
Lumea la zi

Rușii îl vor pe Zelenski! Președintele ucrainean a fost pus pe o listă cu persoane urmărite

Zelenski a cerut liderilor europeni să negocieze aderarea la UE
Sursa foto: arhiva companiei

Rusia a deschis un dosar penal împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Și l-a pus pe o listă de urmăriți, a anunțat sâmbătă, 4 mai, agenția de presă de stat TASS. Un anunț pe care Ucraina l-a respins ca fiind o dovadă a „disperării” Moscovei.

TASS a relatat că baza de date a Ministerului rus de Interne arată că Zelenski se află pe o listă de persoane căutate. Dar nu a oferit alte detalii. Ministerul ucrainean de Externe a precizat că președintele rus Vladimir Putin a fost el însuși arestat în baza unui mandat al Curții Penale Internaționale.

„Dorim să vă reamintim că, spre deosebire de anunțurile rusești fără valoare, un mandat de arestare al Curții Penale Internaționale pentru arestarea dictatorului rus Vladimir Putin, suspectat de crime de război, este cât se poate de real. Și poate fi pus în aplicare în 123 de țări”, a precizat ministerul de externe într-un comunicat.

Acesta a precizat că anunțul rusesc a fost „o dovadă a disperării mașinăriei de stat și a propagandei rusești. Care nu se poate gândi la nicio altă modalitate de a atrage atenția”, informează reuters.com