Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii au încălcat regulile. Au folosit bombe interzise în zonele civile
Lumea la zi

Rușii au încălcat regulile. Au folosit bombe interzise în zonele civile

rusii sursa foto Hotnews
Sursa foto: Hotnews

CNN a declarat că armata rusă a folosit bombe speciale care împrăștie cuie împotriva civililor din Ucraina. Aceste bombe au cuie asemănătoare unor „săgeți de darts”. Acest tip de armă a fost folosită pentru prima dată în Primul Război Mondial. Folosirea ei în zonele în care sunt civili este strict interzisă.

Zonele din proximitatea orașelor Irpin și Bucha au fost cele afectate de folosirea acestor proiectile. Trupele ruse au fost deja acuzate de comiterea de masacre împotriva populației civile.

„Flechettes” împrăștiate peste tot 

Orașul Irpin este sub dominație ucraineană. Localnicii găsesc mini-săgeți împrăștiate împrejur.

„Nu le poți scoate cu mâinile, ai nevoie de un clește”, a declarat pentru CNN un localnic din Irpin.

Aceste săgeți sunt numite  „flechettes”. Acest termen provine din franceză și se traduce ca mini-săgeți. Ele reprezintă o moștenire din Primul Război Mondial, folosite de către trupele aliate împotriva germanilor. Acestea au fost special create pentru a lovi cât mai mulți militari dintr-o singură lovitură. Un singur proiectil poate avea câteva mii de astfel de săgeți.

Bombe interzise în zonele cu civili 

Aceste bombe speciale pot fi folosite în luptă, însă ele sunt interzise în zonele cu civili. Un proiectil de acest fel poate provoca răni extrem de severe și foarte greu de tratat.

În Ucraina, aceste proiectile au fost descoperite în trupurile civililor din orașele menționate.

Potrivit sursei citate, săgeţile au fost găsite şi în cadavrele unor persoane ucise în Bucea, după cum a declarat Liudmila Denisova, însărcinată cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean. „Criminaliştii au găsit flechette în corpurile locuitorilor din Bucea şi Irpin. Ruşii le-au folosit pentru a bombarda clădiri rezidenţiale din oraşe şi suburbii”, a declarat Denisova.

Rușii se împuscă singuri

„Mamă, comandantul detașamentului meu s-a împușcat în picior ca să plece aici! Despre ce vorbim aici? Și el a fost și în Cecenia”, i-a spus un soldat mamei sale, conform unei înregistrări audio difuzată de oficialii ucraineni.

Soldații ruși preferă să se împuște singuri și să se rănească decât să înfrunte ororile războiului lui Putin. Andrei Ushakov, în vârstă de 20 de ani, spune că a cunoscut doi camarazi care s-au sinucis pe front din cauza presiunii la care au fost supuși, potrivit Daily Mail.

“Toată lumea s-a speriat. Toți voiau să plece acasă, dar nu e posibil. Singura opțiune era 300 (n.r. să fie răniți). Mulți nu au putut îndura și s-au sinucis. Doi camarazi s-au împușcat mortal pentru că nu mai suportau. Mental, nu au putut face față la realitatea de pe front”, a declarat Ushakov.