Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia schimbă tactica! A dat startul unor exerciții cu arme nucleare tactice
Lumea la zi

Rusia schimbă tactica! A dat startul unor exerciții cu arme nucleare tactice

economie rusia (sursă foto: SkyNews)
Sursa foto: arhiva companiei

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării din Rusia.

Președintele Vladimir Putin a ordonat aceste exerciții la începutul lunii mai. Moscova le-a legat de ceea ce numește „declarații militante” ale oficialilor occidentali. Care, potrivit acesteia, au creat amenințări la adresa securității Rusiei.

Ministerul rus de Externe a citat comentariile președintelui francez Emmanuel Macron. Liderul de la Paris a lansat posibilitatea de a trimite trupe europene pentru a lupta împotriva Rusiei în Ucraina. Și comentariile ministrului britanic de Externe, David Cameron, au fost citate. El a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi arme furnizate de Londra pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei.

Analiștii de securitate spun că exercițiul este conceput ca un semnal de avertizare din partea lui Putin pentru a descuraja Occidentul să se implice mai mult în războiul din Ucraina, unde a furnizat arme și informații Kievului, dar s-a abținut să trimită trupe.

Ministerul Apărării a declarat că prima etapă a exercițiului a implicat rachete Iskander și Kinzhal, informează reuters.com