Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia hotărâtă să continue campania militară în Ucraina. MAE rus indignat de ajutorul militar Occidental
Lumea la zi

Rusia hotărâtă să continue campania militară în Ucraina. MAE rus indignat de ajutorul militar Occidental

Ucraina si Rusia
Sursa foto Brown University

În cadrul unui comunicat de presă, ministrul de Externe rus a declarat că retorica „extremistă” a Kievului demonstrează nevoia de a continua campania militară rusă în Ucraina. Acesta a semnalat că președintele Volodimir Zelenski are un „apetit în creștere”.

„O astfel de retorică şi acţiunile criminale ale regimului de la Kiev dovedesc necesitatea continuării operaţiunii militare speciale până la îndeplinirea totală a sarcinilor de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”, susţine diplomaţia rusă. În plus, acest lucru va reduce la minimum pericolele „care emană dinspre teritoriul (ucrainean) pentru securitatea Rusiei”, potrivit declarației Ministerului rus de Externe.

Diplomația rusă dorește să continue atacurile

Pe de altă parte, Moscova consideră că „declarațiile neîncetate ale Occidentului” despre iminenta contraofensivă ucraineană arată că aceștia sunt de asemenea implicați în conflict.„Anglo-saxonii vorbesc deschis despre viitoarea contraofensivă ucraineană şi chiar dau date. Aceasta dovedeşte implicarea lor directă în conflict în ceea ce priveşte planificarea operaţiunilor militare”, susţine MAE rus.

Forțele ruse au condamnat „apetitul în creștere” al președintelui ucrainean cu privire la cererea de arme noi și moderne de la Occident, cu scopul de a-și actualiza jocul de arme de pe front și de a avea posibilitatea de a ținti locuri situate mai departe de barierele frontului. „Astăzi, la o nouă reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina de la Ramstein, Kievul intenţionează să ceară livrări urgente de sisteme de apărare antirachetă şi rachete cu rază lungă de acţiune”, a subliniat ministerul condus de Serghei Lavrov.

Ajutor militar acordat Kievului

Comentariile și nemulțumirile MAE rus au apărut din anunțul care prevede oferirea de noi ajutoare militare destinate Ucrainei. În Germania are loc o întâlnire între Ucraina și aliații săi, cu scopul de a coordona ajutorul militar acordat Kievului, prin arme și muniții. Jens Stoltenberg, șeful NATO, va participa la reuniunea pe care secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, o găzduiește la baza Ramstein din sudul Germaniei. Stoltenberg tocmai s-a întors dintr-o călătorie la Kiev. De asemenea, secretarul general al NATO a subliniat că este vital pentru viitorul Ucrainei să intre în această alianță.

„Permiteți-mi să fiu clar: locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru vă va ajuta să faceți acest lucru posibil”, a declarat Stoltenberg reporterilor în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, la Kiev.

În plus, Volodimir Zelenski a făcut o cerere către liderul NATO prin care specifică că dorește o invitație oficială a Ucrainei în alianță și de asemenea, un calendar care să prezinte datele aderării. „Nu există nicio singură barieră obiectivă în calea deciziei politice de a invita Ucraina în alianță și acum, când majoritatea oamenilor din țările NATO și majoritatea ucrainenilor susțin aderarea la NATO, este momentul pentru deciziile corespunzătoare”, a subliniat președintele Ucrainei, conform Hotnews .
INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.