Info

Rotativa, mărul discordiei! Marian Mina: „Mai uşor cu nervii, colegi de la PNL, că aveţi jumătate dintre miniştrii voştri cu probleme!”

Marian Mina, deputat PSD, sursa foto universul.net
sursa foto universul.net

Marian Mina, europarlamentar PSD, a atacat public PNL, din cauza rotației din luna mai. Cu câteva zile înainte de anunțul lui Mina, Rareș Bogdan a făcut remarci tăioase cu privire la o eventuală schimbare de minister cu PSD în viitor.

”Au început să le sară batistele pe nas de furie (…) Mai ușor cu nervii, că aveți jumătate dintre miniștrii voștri cu probleme (…) Mămăliga se umflă și vă va exploda în față”, sunt câteva dintre replicile social-democratului într-o postare făcută sâmbătă, pe Facebook.

Cresc tensiunile între PNL și PSD

Rareș Bogdan a spus că protocolul se va respecta „întocmai cum a fost semnat” și că nu este loc de nicio negociere iar în cazul în care în care PSD va vrea să păstreze îi pe Sorin Grindeanu la Transporturi și Adrian Câciu la Finanțe, atunci Nicolae Ciucă va rămâne premier.

În ultima perioadă, tot mai mulți lideri PSD au lăsat să se înțeleagă sau au sugerat că ar putea exista revizuiri față de discuțiile inițiale de la momentul rotației. Când a propus deschis că va menține Transporturile și Finanțele după ce va deveni premier în luna mai și le va da liberalilor Justiția și Investițiile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, părea că testează apele. De exemplu, Ciolacu l-a felicitat pe Boloș pentru că a deblocat proiectele de investiții, și pe Predoiu pentru reușita de a scăpa România de MCV.

Ciolacu joacă la două capete

„Îţi asumi şi bunele şi relele când ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, raţiunea noastră de oameni politici care ne dorim ca lucrurile să meargă în direcţia corectă, mai ales unde sunt miniştri. De exemplu, domnul Boloş la MIPE, din punctul meu de vedere e o greşeală să îl schimbi pe ministrul Boloş în acest moment”, a completat președintele PSD, care a vorbit și de colegul său, Sorin Grindeanu. „Uitați-vă la randamentul lui (n.r. – Sorin Grindeanu) la Transporturi. Dacă găsim în coalitie o formulă mai bună, o schimbăm, dar sunt ferm convins că avem rațiune ca oameni politici.„Mai sunt cinci luni. Să așteptăm și să vedem negocierile care cred că vor fi scurte despre schimburile de ministere. Sunt ministere cu performanțe, exista o performanță la MIPE, la Ministerul Justiției, am scapat de MCV” , a susținut Marcel Ciolacu în urmă cu câteva zile.

”Câtorva capete înfierbântate de la #PNL au început să le sară batistele pe nas de furie, pe motiv de rotativă. Mai uşor cu nervii, colegi de la PNL, că aveţi jumătate dintre miniştrii voştri cu probleme! Până să daţi ultimatumuri cu rotativa, nu vreţi să ne spuneţi ce faceţi cu Bode plagiatorul, cu Predoiu „surse neoficiale” şi cu Popescu, combinatorul din Energie?! Linişte totală. Ce mai caută toţi aceşti oameni pe funcţii? Oricâte eschive şi piruete aţi face, e clar că mămăliga se umflă şi vă va exploda în faţă. Tic-tac! P.S.: Până la rotativă, avem de guvernat. Lăsaţi trăncăneala şi faceţi ce trebuie pentru oameni!”, a scris deputatul PSD Marian Mina, potrivit G4Media.