Infofinanciar > Info > PNL Sector 1 îi cere lui Clotilde Armand demisia șefului Poliției Locale. Directorul a fost numit de primar în urmă cu 2 ani
Info

PNL Sector 1 îi cere lui Clotilde Armand demisia șefului Poliției Locale. Directorul a fost numit de primar în urmă cu 2 ani

Clotilde Armand
Sursa foto: universul.net

Filiala PNL Sector 1 a remis publicității un apel prin care solicită primarului Clotilde Armand destituirea șefului Poliției Locale, ca urmare a anchetei demarate de Direcția Națională Anticorupție. Potrivit datelor exisente până la această oră, perchezițiie au fost efectuate într-un dosar privind achizițiile făcte de Poliția Locală Sector 1.

„Fiindcă promisiunea lui Clotilde Armand de a sparge «cuibul de corupție» de la Poliția Locală Sector 1 a rămas doar la stadiul de vorbe, ca toate celelalte promisiuni electorale ale sale, PNL Sector 1 cere primarului să înceteze de îndată împuternicirea acestuia de a conduce Poliția Locală, ca urmare a anchetei demarată de DNA la această instituție publică, pentru suspiciuni de corupție, cel mai probabil. Personajul a fost uns șef peste polițiștii locali fără ca măcar sa susțină concurs, prin împuternicire directă, ceea ce denotă încrederea majoră de care această persoană se bucură în ochii primarului Armand.

Dacă nu îl demite astăzi, se face complice la fărădelegile pe care procurorii DNA le vor scoate la lumină și care fac parte din lungul șir de ilegalități pe care diverse instituții ale Statului le-au descoperit în primăria lui Clotilde Armand în mandatul său“, se arată în comunicatul filialei PNL Sector 1.

DNA a efectuat percheziții la două sedii ale Poliției Locale Sector 1

Procurorii DNA au efectuat săptămâna aceasta percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care două sunt sediile unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale. Perchezițiile sunt realizate într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziţie publică a unor echipamente pentru Poliţia Locală.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale”, se arată în comunicatul DNA.

Conform informațiilor apărute în presă dosarul vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2022-2023. Investigația vizează două firme cu care Poliția Sector 1 ar fi încheiat contracte de achiziționare de echipamente specifice, dar acestea au fost livrate parțial sau deloc.

Noul șef a fost numit de Clotilde Armand în urmă cu 2 ani

Reamintim că, în urmă cu doi ani, primarul Clotilde Amrand anunța că a numit o nouă conducere la Poliția Locală a Sectorului 1. Noul director numit, Gheorghe Marian, a fost anterior auditor în cadrul Poliției Locale a Sectorului 1.

„Poliția locală are o nouă conducere și pregătim reorganizarea acestei instituții. Avem nevoie de oameni care să lucreze pentru oameni… nu pentru interese transpartinice“, a postat la acel moment pe Facebook primarul Clotilde Armand.

Fostul director al Poliției Locale a fost demis primarul sectorului pe motiv că nu și-a îndeplinit atribuțiile și a a fost implicat în mai multe tranzacții considerate a fi suspecte.