Infofinanciar > Info > Românii pierd dreptul la vacanțe. Planul de austeritate al Guvernului
Info

Românii pierd dreptul la vacanțe. Planul de austeritate al Guvernului

romania vacanta ovitravel.ro
sursa foto ovitravel.ro

În acest an, statul a fost extrem de darnic și le-a oferit cetățenilor multe beneficii din punct de vedere financiar. Au fost instaurate multe programe sociale, care aveau în vedere sprijinirea românilor în nevoie. De asemenea, au fost oferite multe avantaje pentru angajații de la stat. Vouchere, prime, bonusuri și creșteri salariale au fost cuvintele de pe buzele guvernanților în ultima perioadă. Dar de data asta, nu este de bine. Aceste beneficii cu care românii s-au obișnuit ar putea deveni în curând istorie. După perioada în care oficialii au fost darnici, cuvântul cel mai folosit la masa de discuții este „tăieri”.

Astfel, având în vedere deficitul bugetar cu care statul se confruntă, la momentul actual, oficialii au în vedere realizarea unui plan de austeritate, ce conține măsuri care nu sunt favorabile pentru cetățeni.

Se elimină voucherele de vacanță

La momentul actual, situația la nivelul statului este una tensionată. Ne confruntăm cu un deficit bugetar extrem de accentuat, ce a atins un nivel record. Scopul principal al conducerii țării la acest moment este implementarea de măsuri ce ajută la creșterea veniturilor statului. De asemenea, se dorește în primă fază reducerea drastică a cheltuielilor bugetare. În acest sens, există diferite măsuri ce se află la acest moment pe masa de discuții a Guvernului. Acest plan de austeritate a oficialilor prevede anumite implementări ce nu sunt favorabile pentru cetățeni, care acum sunt nevoiți să ducă în spate și să plătească din buzunarul propriu gaura bugetului de stat.

În această direcție, mai mulți lideri PNL au venit cu o propunere pentru reducerea acestui deficit bugetar. S-a vorbit în cadrul coaliției de suspendarea voucherelor de vacanță oferite bugetarilor. Conform unor surse politice, în aceste zile, PNL și PSD discută aprins un nou pachet ce conține mai multe măsuri de ordin fiscal, care ar avea în vedere creșterea taxelor și impozitelor. Pe deasupra, Coaliția are în vedere introducerea unor noi impozite pe care cetățenii trebuie să le plătească. Astfel, pe lângă faptul că cetățenii nu vor mai putea pleca în vacanțele programate și nu vor mai putea folosi voucherele de vacanță, aceștia se vor confrunta cu noi costuri legate de cotizațiile la stat.

1,5 miliarde de lei reprezintă impactul anual pe care voucherele de vacanță le au asupra bugetului de stat. Scopul acestor tichete de valoare oferite de stat a fost, în principal, susținerea industriei turistice la nivel intern. Din cadrul acestei măsuri vor avea de suferit atât cetățenii, cât și sectorul HoReCa, deoarece banii primiți de la stat pentru vacanțe nu pot fi folosiți în afara țării. Valoarea totală a unui astfel de voucher pe care bugetarii îl primesc an de an este de 1.450 de lei.

Măsuri fiscale 

Din cauza încasărilor de la bugetul de stat, care s-au aflat sub nivelul cheltuielilor în primele șase luni ale anului, țara noastră se confruntă cu un deficit bugetar destul de mare, care este greu de gestionat. În acest sens, Guvernul trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că fondurile europene ale României nu vor fi pierdute. Astfel, pentru a nu implementa măsuri ce vor duce la o penalizare a piețelor importante, statul va realiza un nou pachet de măsuri fiscale, pentru a reduce deficitul bugetar. Așadar, odată cu data de 1 august sau 1 septembrie, românii vor trebui să se confrunte cu taxe și impozite mult mai mari, conform Romania TV .