Infofinanciar > Info > Românii nu scapă de praful saharian! ANM anunță care vor fi cele mai afectate zone
Info

Românii nu scapă de praful saharian! ANM anunță care vor fi cele mai afectate zone

Praf saharian, sursa foto realitatea.net praful saharian
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unui anunț al meteorologilor ANM, România va fi acoperită din nou cu un nor de praf saharian. Acesta va ajunge deasupra țării noastre începând cu seara zilei de marți, 21 mai. Cel mai observat va fi, în special, în regiunile vestice și sud-vestice.

„În perioada 21 – 22 mai, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei”, este mesajul transmis de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Potrivit reprezentanților, marți seara, 21 mai, și în noaptea spre 22 mai, masa de aer va fi deasupra țării noastre. Acest lucru se va întâmpla cu precădere în zonele vestice și sud-vestice.

„Miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul şi sudul României. Ca urmare a ploilor prognozate în ţara noastră, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele menţionate mai sus”, a mai transmis ANM, conform realitatea.net