Infofinanciar > Info > România trebuie să fie pregătită și pentru ce e mai rău! Ce spune un comandant NATO despre „cel mai negru scenariu”
Info

România trebuie să fie pregătită și pentru ce e mai rău! Ce spune un comandant NATO despre „cel mai negru scenariu”

comandant NATO în România - sursa foto- observatornews.ro
Sursa foto- observatornews.ro

Comandantul NATO în România a declarat că trebuie să fim pregătiți pentru cel mai periculos scenariu, chiar și posibilitatea de a exista un atac chimic sau unul nuclear. Organizația politico-militară a stabilit în luna martie înființarea unor noi grupuri de luptă în Slovacia, România, Ungaria și Bulgaria.

Vincent Minguet, comandantul forțelor NATO din țara noastră a vorbit cu deschidere despre cel mai grav lucru care, mai precis faptul că România ar putea fi următoarea țintă a Rusiei.

Conform publicației Observator, acesta a declarat că: „Am fost dislocat aici la începutul lunii martie, imediat după atacul rusesc asupra Ucrainei. NATO a decis să trimită ceea ce noi numim un batalion vârf de lance, un batalion cu aproximativ 800 de soldaţi, cu echipamente pregătite să intervină, să consolideze în scurt timp apărarea pe flancul estic al Europei. Aşadar, batalionul meu a ajuns aici la începutul lui martie. Ni s-a alăturat şi un contingent belgian, cam 300 de soldaţi, plus oamenii mei, 500 de soldaţi. Batalionul a ajuns la 800 de soldaţi şi echipament – mai ales echipament uşor, capabil să fie mobilizat rapid.”.

Comandantul NATO în România spune și că datoria lui, în țara noastră, este oferirea unor asigurări către oameni, dar și să consolideze forțele armatei.

Atac asupra României

Cât despre un eventua atac al Rusiei, Vincent Minguet spune :„ Ca şi cadru militar, trebuie să iau în calcul cel mai rău scenariu. Sunt sigur că Guvernul vostru este mai conştient de pericolul ăsta decât mine. (…) Posibilitatea unui atac (n.r al Rusiei asupra altor ţări) există. Cel mai rău lucru ar fi să ignorăm acest fapt, să spunem că nu există niciun pericol, niciun risc. Ca şi soldat trebuie să iau asta în calcul. Ca şi soldat, ca şi comandant, întrebarea pe care mi-o adresez mie şi personalului meu este ce pot face trupele ruse.”.

Legat de maniera în care ar putea avea loc un atac al armatei de la Moscova asupra, comandantul avertizează că Rusia este inteligentă și nu ar lansa un atac direct. Aceștia ar aștepta ca România să lanseze ofensiba, putând chiar și să lanseze atacuri false pentru a „stârni” țara noastră. Minguet spune că acest popor nu trebuie să se lase folosit și, de asemenea, este pregătit pentru orice, chiar și pentru o posibilă greșeală a calculelor lui în ceea ce privește situația de dincolo de graniță

Ultima subliniere a comandantului este, conform România TV, aceasta:„ Acum, eu cred că situaţia de dincolo de graniţă este calmă, este liniştită. Dar iau în calcul cel mai negru scenariu. Misiunile pornesc de la misiuni de intensitate foarte mică – poate aş putea da exemplu protejarea unui coridor umanitar. Pe de altă parte, trebuie să pregătesc oamenii şi pentru un atac sau pentru apărarea frontierei. Chiar şi în caz de atac chimic sau cu arme nucleare. Avem echipamentul, avem totul, dar trebuie să ne antrenăm. Sigur, acesta este cel mai negru scenariu, dar trebuie să îl luăm în calcul.”.