Infofinanciar > Info > România Protestelor! Polițiștii ies acum în stradă
Info

România Protestelor! Polițiștii ies acum în stradă

sursa foto economedia
sursa foto economedia

Situația actuală la nivelul țării este din nou tensionată. Autoritățile de la nivelul țării sunt acum într-un protest de amploare. Polițiștii doresc să își facă vocea auzită la nivelul Guvernului, pentru a-și exprima nemulțumirile față de acest sistem și cu scopul de a obține o majorare la nivelul salariului. Greva generală a profesorilor a pornit o grevă la nivel social. Multe alte categorii profesionale amenință cu proteste și întreruperi de activitate, cerându-și astfel dreptul la o un sistem de salarizare corect și în concordanță cu munca depusă.

Oamenii legi spun că s-au săturat de salariile extrem de mici din Poliția Română și cp doresc o majorare. Aceștia și-au exprimat nevoie de schimbare prin intermediul unui miting de amploare.

Protestul polițiștilor

Dup revolta profesorilor și a altor categorii profesionale, România se confruntă cu noi proteste la nivelul țării. Polițiștii au ieșit în stradă pentru a evidenția nemulțumirile legate de acest sistem și pentru a surprinde necesitatea creșterilor la nivelul salariilor mici din sistem. De asemenea, polițiștii protestează pentru a arăta opoziția față de problema pensiilor militare. Autoritățile spun că nemulțumirile au ajuns peste limită și au luat decizia de a organiza un miting de amploare. Aceștia amenință că vor intra în grevă, lucru ce va duce la blocarea întregului sistem.

Aceste proteste au loc în Parcul Izvor, iar marea de oameni este strânsă la intrarea de la Camera Deputaților. Este a doua zi consecutivă de miting, iar polițiștii cer legislativului ca reforma pensiilor speciale pe care doresc să o pună în practică să nu includă și pensiile militare. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual se ocupă de desfășurarea acestor mitinguri de protest. „Vă informăm că, începând de luni, 26 iunie, timp de 3 zile, între orele 12:00-14:00, SNPPC va organiza proteste, în Parcul Izvor, întrarea de la Camera Deputaţilor”, se transmite prin intermediul unui comunicat al SNPPC.

Acest demers de proteste ale polițiștilor are ca principală revendicare eliminarea pensiilor militare din PNRR. Protestatarii afirmă că aceste pensii ale militarilor au fost incluse în PNRR „ambiguu şi fără temei, cu cele 6 sisteme de pensii de serviciu gestionate de Casa Naţională de Pensii Publice” se arată în comunicat. Sindicaliștii afirmă că aceste pensii militare sunt calculate având în vedere riscurile profesionale, complexitatea și importanța acestei meserii. „Parlamentul şi Guvernul nu trebuie să ignore faptul că pensiile militarilor şi poliţiştilor români, asemenea celor ale omologilor din statele NATO/UE, datează de foarte mulţi ani şi sunt fundamentate pe riscurile profesionale, complexitatea şi importanţa socială a misiunilor derulate în interes naţional, european şi internaţional” au explicat sindicaliștii.

Deficitul sistemului MAI

Pe lângă problema pensiilor speciale, polițiștii cer și actualizarea sporurilor, a indemnizațiilor și a compensației pentru chirie, care că prezinte valorile din Legea-cadru a salarizării 153/2017. De asemenea, polițiștii aduc în discuție și problema deficitului destul de mare din sistemul MAI, care a urcat la aproximativ 50.000 de persoane.

„Domnilor politicieni, luaţi aminte şi remediaţi greşelile din ultimii ani, în cel de-al 12-lea ceas: urmare unor politici nefericite în sistemele noastre de salarizare şi de pensionare, autoritatea instituţiilor statului s-a degradat, deficitul de personal din SAOPSN a ajuns la aproximativ 50.000 de oameni (poliţişti, poliţişti de penitenciare, militari, personal contractual), numărul demisiilor a crescut an de an, iar drept urmare, calitatea serviciului public prestat în folosul cetăţenilor, al statului şi al societăţii, în ansamblu, s-a tot diminuat” au explicat sindicaliștii, conform Realitatea .