Infofinanciar > Info > România, pe locul doi în topul țărilor fericite din UE! Care este țara de pe locul întâi
Info

România, pe locul doi în topul țărilor fericite din UE! Care este țara de pe locul întâi

romanialibera.ro
sursa foto arhiva companiei

Conform noilor cifre ale agenției de statistică a UE, Austria este cea mai fericită țară din cele 27 de state membre.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în cadrul publicației anuale a Eurostat privind „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în toate statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate cu un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei, Bulgaria a obținut cel mai mic scor, fiind singura țară care a obținut mai puțin de șase puncte (5,6) la indicele general de satisfacție a vieții.

Eurostat a precizat că publicația sa are ca scop „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10″.

Cea mai nefericită țară

Eurostat a precizat că factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au avut un impact asupra satisfacției generale a respondenților la sondaj cu privire la viața lor, mai degrabă decât simpla bogăție.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venituri în trecutul recent… precum România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția în viață este cea mai ridicată – ceea ce arată complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a declarat Eurostat.
Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează toate în jurul mediei de 7,1 pentru continent, potrivit Independent.

Cu toate acestea, Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, devansând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. Ea a obținut un scor de 7,1 în cifrele de anul trecut pentru anul 2021.

În timp ce studiul nu indică cauza din spatele scăderii satisfacției generale a vieții unui german, aceasta pare să fie în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a stării de spirit a locuitorilor țării.