Infofinanciar > Info > România devine punctul de legătură dintre Turcia și Germania
Info

România devine punctul de legătură dintre Turcia și Germania

România devine punctul de legătură dintre Turcia și Germania
Sursă foto: dreamstime.com

Recent, operatorul austriac de transport feroviar de marfă, Rail Cargo Group, a inaugurat două noi rute importante pornind de la Munchen, în sudul Germaniei, și de la Tekirdag, în nord-vestul Turciei, cu nodul principal al acestui proiect fiind situat în localitatea Curtici din vestul României. Aceste noi servicii sunt Munchen-Curtici și Curtici-Tekirdag.

Această inițiativă marchează un moment istoric pentru România în ceea ce privește rețeaua de transport european. Prin intermediul Curticiului, Rail Cargo Group devine o poartă crucială pentru conectarea Turciei și Germaniei. Compania a subliniat importanța Tekirdagului ca „punct cheie de transbordare pentru tranzitul și fluxul de trafic între Europa de Vest și Turcia”.

Mai mult, se poate anticipa o creștere a conectivității între Belgia și Turcia. Frecvența serviciului RCG care leagă orașul românesc de Genk, în Belgia. A fost sporită de la trei la cinci călătorii dus-întors pe săptămână. Este acum deschisă pentru semiremorci. Astfel, acestă expansiune consolidează și mai mult rolul României în rețeaua europeană de transport feroviar de marfă, conform dialybusiness.ro.