Infofinanciar > Info > Revoluție digitală la CFR. În sfârșit pasagerii își pot rezerva online vagonul și locul în tren
Info

Revoluție digitală la CFR. În sfârșit pasagerii își pot rezerva online vagonul și locul în tren

Trenuri - sursa foto - cfrcalatori.ro
sursa foto - cfrcalatori.ro

În al 12-lea ceas al digitalizării marele anunț a venit din partea companiei de stat CFR Călători. În sfârșit pasagerii vor putea să-și cumpere bilete de tren online cu opțiunea de a-și rezerva locul dorit, dar și vagonul.

CFR Călători a anunțat că pasagerii vor putea să-și cumpere online biletele de tren și să-și rezerve locul, dar și vagonul, existând o singură condiție: achiziția să fie făcută cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. CFR nu a avut până acum opțiunea de a rezerva locuri în tren, ele fiind repartizate în mod automat de către sistemul software. Pasagerii au nevoie doar de aplicația CFR, disponibilă pe ambele sisteme de operare, Android și IOS.

„După perioada de testare necesară implementării, facilitatea este intuitivă și permite cu ușurință clienților, alegerea locului și vagonului în care doresc să călătorească. Această facilitate este valabilă la orice rang de tren cu regim de rezervare obligatoriu sau facultativ, doar la vagoanele de clasa 1 și a 2-a. Alegerea locului este posibilă pentru biletele cumpărate cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului. În funcție de rezultatele aplicării generale pe toate trenurile cu vagoane clasă, aplicația va fi dezvoltată astfel încât să acopere întreaga gamă de servicii oferită de CFR Călători”, a transmis compania.

Cum se cumpără bilet la CFR Călători online

Achiziția de bilete online de la CFR este simplă și similară cu cea a unui bilet de avion, însă este mult mai ușor de parcurs. Primul pas este descărcarea aplicației, urmat de:

–          Crearea unui cont de utilizator asociat unei adrese de e-mail

–          Se selectează ziua călătoriei, stația de pornire și cea finală, precum și preferința locului, fie la Clasa I sau Clasa a II-a

–          Se selectează „loc pe scaun” și numărul de persoane care călătoresc, alături de detaliile pentru facturarea biletelor: cine este adult, copil, student, animale de companie, etc.

–          Software-ul folosit de CFR aloca singur locurile în tren, acum locurile disponibile pot să fie văzute din aplicație și rezervate

–          Ultimul pas este afișarea prețului, confirmarea selecției, confirmarea datelor călătorului și achitarea biletului

„Fie că doriți să călătoriți pe un loc la fereastră pentru a vă bucura de priveliște sau preferați să stați în vagon alături de prieteni sau familie, cu CFR Călători vă puteți alege locul și vagonul în care doriți să călătoriți. CFR Călători a îmbunătățit aplicația de cumpărare online a biletelor de tren prin introducerea acestei noi facilități.”, a transmis CFR Călători.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.