Infofinanciar > Lumea la zi > Revista Presei Internaționale. Pizza, „bună” la slăbit, Argentina, „rea” pentru Spania
Lumea la zi

Revista Presei Internaționale. Pizza, „bună” la slăbit, Argentina, „rea” pentru Spania

Revista Presei Internaționale (sursă foto: Ziua Veche)
sursă foto: arhiva companiei

Revista Presei Internaționale este o rubrică prin care sunt prezentate unele dintre cele mai importante evenimente la nivel mondial. Agenția ONU pentru refugiați din Gaza a declarat că a suspendat distribuția de alimente în orașul Rafah din sudul țării. Reprezentanții au invocat lipsa de provizii și riscurile de securitate.

Cei de la UNRWA au declarat că nu a putut ajunge la depozitul și centrul său de distribuție din cauza operațiunilor militare israeliene. Ei au mai spus și că „închiderile/întreruperile” a două puncte de trecere a frontierei, Rafah, în Egipt, și Kerem Shalom, în Israel, i-au afectat aprovizionarea. ONU a precizat că nu a primit niciun ajutor în ultimele două zile de la un debarcader plutitor, construit săptămâna trecută de America.

Revista Presei Internaționale

Administrația Biden a declarat că va colabora cu Congresul în vederea unei „răspuns adecvat”. Este vorba despre decizia procurorului-șef al Curții Penale Internaționale de a solicita mandate de arestare pentru premierul israelian, Binyamin Netanyahu, și pentru ministrul apărării.

Acest răspuns ar putea include sancțiuni. Procurorul solicită, de asemenea, mandate de arestare pentru liderii Hamas. Judecătorii Curții vor decide dacă le vor emite sau nu.

Tensiuni între Spania și Argentina

În Revista Presei Internaționale se notează că Spania a anunțat că și-a rechemat definitiv ambasadorul în Argentina. Astfel, se intensifică o dispută diplomatică. Duminică, 19 mai, Javier Milei, președintele argentinian libertarian, a numit-o „coruptă” pe soția premierului socialist spaniol, Pedro Sánchez.

Asta în timpul unui miting la Madrid. Begoña Gómez, soția lui Sánchez, face obiectul unei anchete de corupție. Procurorii au cerut să fie respinsă, invocând lipsa de probe.

Reduceri masive

Alibaba și Baidu, doi giganți chinezi din domeniul tehnologiei, au redus prețurile pe care le percep pentru companiile care folosesc modelele lor.

Alibaba a anunțat că va reduce prețurile cu până la 97%, se scrie în Revista Presei Internaționale. În timp ce Baidu a declarat că va pune la dispoziția întreprinderilor unele dintre modelele sale în mod gratuit. Reducerile vin pe fondul unui război mai larg al prețurilor în sectorul de cloud computing din China, în care ambele firme sunt jucători importanți.

Președintele din Taiwan, atacat de opoziție

Proteste au izbucnit în Taiwan după ce opoziția favorabilă Chinei a început să facă presiuni pentru a spori controlul asupra noului președinte, Lai Ching-te.

Partidul Kuomintang vrea să îl oblige pe Lai să se adreseze parlamentului în fiecare an. De asemenea, dorește ca oficialii care sunt descoperiți că au mințit în fața parlamentului să fie închiși. Criticii spun că acest lucru l-ar împiedica pe Lai și l-ar împiedica să guverneze eficient, se mai notează în Revista Presei Internaționale.

Mâncare de slăbit

Nestlé, cea mai mare companie alimentară din lume, a declarat că va începe să vândă pizza și alte mâncăruri destinate persoanelor care iau medicamente pentru slăbit.

Mâncărurile vor fi îmbogățite cu proteine, fier și calciu. Fiecare va costa 5 dolari. Medicamentele pentru obezitate, cum ar fi Ozempic și Wegovy, suprimă pofta de mâncare și adesea îi determină pe utilizatori să piardă mușchi alături de grăsime, scrie The Economist.