Infofinanciar > Lumea la zi > Revista Presei Internaționale. Avocații lui Trump și diplomații chinezi au ieșit la atac
Lumea la zi

Revista Presei Internaționale. Avocații lui Trump și diplomații chinezi au ieșit la atac

Revista Presei Internaționale (sursă foto: Ziua Veche)
sursă foto: arhiva companiei

Revista Presei Internaționale este o rubrică prin care le sunt prezentate cititorilor unele dintre cele mai importante evenimente la nivel global. De exemplu, rubrica se deschide de această dată cu negocierile de încetare a focului dintre Israel și Hamas de la Cairo, Egipt. Acest negocieri au eșuat, se pare, fără a se înregistra un progres.

Între timp, forțele de apărare israeliene s-au adunat la periferia orașului Rafah. Acesta este singurul oraș important din Gaza care nu a fost încă invadat de forțele lor terestre. Anterior, președintele Joe Biden a avertizat că America va întrerupe unele livrări de arme către Israel. Asta dacă Tel Aviv va începe o invazie completă a orașului. Într-o declarație video, Binyamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, a promis că Israelul va „lupta cu unghiile” dacă va fi nevoie.

Revista Presei Internaționale

America a trimis o navă de război prin strâmtoarea Taiwan, cu 12 zile înainte de învestirea noului președinte al Taiwanului, Lai Ching-te. China, care revendică teritoriul și jurisdicția asupra strâmtorii care o separă de continent, a declarat că America a „mediatizat public” călătoria.

America a numit-o un tranzit „de rutină” în largul mării. Lai a înfuriat China prin declarațiile sale pro-independență. Deși și-a înmuiat poziția în timpul alegerilor.

Avocații lui Trump au ieșit la atac

Stormy Daniels, actrița de filme pentru adulți, a terminat de depus mărturie în procesul „banilor tăcuți” al lui Donald Trump la New York. Apărarea a încercat să facă anumite modificări în relatarea ei că a întreținut relații intime cu Trump în anul 2006.

Acesta din urmă neagă acest lucru. De asemenea, apărarea a încercat să o prezinte drept „escroacă și șantajistă”. Daniels s-a ținut tare în fața acestor acuzații. Ea a spus că dezvăluirea poveștii sale a fost, în general, o experiență negativă.

Piața imobiliară din China se dezvoltă

Hangzhou, un megaoraș din estul Chinei, a ridicat restricțiile privind cumpărarea de proprietăți rezidențiale. Măsurile au fost impuse în urmă cu opt ani pentru a limita speculațiile și pentru a preveni creșterea prețurilor proprietăților.

Totul se întâmplă într-unul dintre cele mai scumpe orașe din China, se notează în Revista Presei Internaționale. Acțiunile dezvoltatorilor imobiliari chinezi au crescut în urma acestei decizii. Este posibil ca și alte orașe să urmeze în ridicarea unor restricții similare.

TikTok va recunoaște conținutul IA

Reprezentanții TikTok au declarat că vor introduce funcții de identificare și etichetare a videoclipurilor generate de AI. În timp ce alte platforme de socializare le-au cerut anterior utilizatorilor să dezvăluie dacă conținutul este generat de inteligență artificială.

Însă TikTok va fi prima platformă care va recunoaște automat videoclipurile produse cu ajutorul unor instrumente de inteligență artificială disponibile la scară largă. Inclusiv propriile sale generatoare de imagini. Decizia reflectă îngrijorările tot mai mari din America și Europa cu privire la răspândirea dezinformării pe aplicația deținută de chinezi.

Industria energetică din Canada, la un alt nivel

Revista Presei Internaționale continuă cu informația cum că nisipurile bituminoase din Canada vor crește producția cu 15% până în 2030. Aceste informații provin dintr-un raport al S&P Global Commodity Insights. Prognoza firmei de cercetare este mai mare decât previziunile anterioare.

Se reflectă astfel eforturile firmelor de a obține mai mult din proiectele existente. Ecologiștii s-au opus de mult timp acestor proiecte. Extragerea petrolului din depozitele groase și stâncoase din Alberta necesită multă energie.

Soldații ruși pleacă din Armenia

Revista Presei Internaționale se încheie de această dată cu informația cum că Rusia a declarat că va retrage sute de soldați din Armenia. În acest stat au fost desfășurați pentru a-i păzi granițele. Rusia a sprijinit în mod tradițional Armenia în disputa de zeci de ani asupra Nagorno-Karabah.

Este vorba despre o regiune etnic armeană recucerită de Azerbaidjan anul trecut. Dar relațiile Armeniei cu Rusia s-au deteriorat de când Nikol Pashinyan, prim-ministru din 2018, a acuzat aliatul său că nu a reușit să îi apere pe armenii din teritoriu, scrie The Economist.