Infofinanciar > Info > Rețete care nu îți cresc factura la energie! Un celebru desert italian care poate fi gătit la rece
Info

Rețete care nu îți cresc factura la energie! Un celebru desert italian care poate fi gătit la rece

Tiramisu, sursa foto savori urbane
sursa foto savori urbane

Din cauza conflictului din Ucraina, prețul alimentelor și al energiei electrice a crescut dramatic, ceea ce a avut un impact deosebit de negativ asupra populației. În această situație, Infofinanciar vine în ajutorul dumneavoastră, oferindu-vă rețete de mâncăruri care pot fi preparate fără a folosi factori termici, permițându-vă să economisiți bani la factura de energie și să țineți pasul cu inflația.

O serie de industrii au fost nevoite să reducă producția în cursul anului precedent sau să se închidă complet din cauza încetinirii dezvoltării economice. Anumite țări se confruntă în prezent cu o recesiune severă ca urmare a acestor probleme, Europa fiind printre cele mai afectate, având în vedere dependența continuă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze.

Tiramisu, printre cele mai bune deserturi italiene

Iarna trecută, gazul a trebuit să fie raționalizat în toată Europa. Costurile ridicate ale importurilor de energie și penuria de combustibil reprezintă o povară pentru economiile emergente. Toate aceste probleme au un impact negativ asupra consumatorilor sub forma unor cheltuieli și facturi în creștere.

Astfel, astăzi vă prezentăm unul dintre cele mai populare dulciuri italiene, tiramisu. Este savuros, plăcut și, din fericire, destul de simplu de preparat acasă. Există diverse rețete pe care le puteți încerca, iar noi am enumerat-o pe cea mai ușoară mai jos.

Veți avea nevoie de:

20 ml de cafea tare

40ml de coniac (puteți folosi și esență de rom dacă nu doriți alcool)

4 ouă

100 de zahăr

Mascarpone, 500 de grame

Pișcoturi, 150 g

1-2 lingurițe de ciocolată, potrivit Caietul cu rețete.

Cum să prepari acasă cel mai gustos tiramisu, pas cu pas

Pregătiți ingredientele suplimentare după ce ați făcut cafeaua și ați lăsat-o să se răcească. Când cafeaua este rece, faceți un sirop de cafea și coniac, pentru a înmuia pișcoturile.

Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri separate. Se presară zahărul peste gălbenușuri. Gălbenușurile și zahărul trebuie combinate cu ajutorul unui mixer la viteză medie.

Timp de aproximativ 2 minute, până când zahărul este complet dizolvat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Mascarpone se adaugă și se lucrează ușor în crema de gălbenușuri înainte de a fi turnată peste. Brânza Mascarpone și crema de gălbenușuri trebuie amestecate cu ajutorul unui mixer. Amestecul trebuie să fie neted și strălucitor după 1 minut de mixare.

Albușurile trebuie mixate timp de aproximativ 2 minute sau până când sunt spumă și încep să se desprindă din castron. Albușurile bătute se adaugă și se amestecă cu crema de mascarpone și gălbenușurile de ou. Se așază pișcoturile într-o tavă, sau un vas dreptunghiular mare, după ce au fost scufundate în siropul de coniac-cafea. Se adaugă jumătate din crema de mascarpone deasupra. Apoi, se acoperă cu mai multe pișcoturi.

Presărați ciocolată deasupra după ce ați întins restul de cremă. Se lasă la frigider pentru minimum trei ore.

Această rețetă se poate găti foarte rapid, în aproximativ 10-20 de minute și este absolut delicioasă, poftă bună!

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.