Infofinanciar > Info > Regulile publicității se schimbă! Se dorește protejarea copiilor
Info

Regulile publicității se schimbă! Se dorește protejarea copiilor

reclame televizate (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

La Parlemanet este acum depus un nou proiect de modificare a Legii Audiovizualului. De data aceasta, de face referire la reclame. Căci aceste reglementări din proiect fac refeire la interzicerea reclamelor la alimente năsănătoase. Este vorba despre programele televizate pentru copii.

„Este interzis ca în timpul programelor pentru copii şi în comunicările comerciale audiovizuale adresate minorilor să se difuzeze publicitate şi teleshopping având ca obiect produsele alimentare şi băuturile cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat în regimul alimentar global, în acord cu art. (2) şi art. (9), lit. a) din Legea nr. 123 din 27 mai 2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar”, prevede propunerea legislativă care completează articolul 28 din Legea audiovizualului.

Controlul respectării acestei interdicţii ar reveni Consiliului Naţional al Audiovizualului şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, scrie stiripesurse.ro.