Infofinanciar > Lumea la zi > Regele Charles este unul dintre cei mai de succes artiști din Marea Britanie
Lumea la zi

Regele Charles este unul dintre cei mai de succes artiști din Marea Britanie

Regele Charles a luat o decizie!
Sursă foto: arhivă

Pe lângă faptul că este monarh, Regele Charles este și un artist talentat, acesta devenind un maestru al acuarelelor.

Regalul a fost interesat de această formă de artă încă de când era copil, iar în tinerețe și-a pictat părinții, regretata regină și prințul Philip. Când aceste lucrări au fost scoase la licitație, au ajuns la 46.000 de lire sterline, așa nu este de mirare Charles este de fapt unul dintre cei mai de succes artiști în viață din Marea Britanie.

2 milioane de lire pentru tablourile sale

The Telegraph a relatat în 2018 că monarhul a obținut 2 milioane de lire sterline din vânzarea tablourilor sale. Cu toate acestea, în ciuda acestei mici averi, regele a donat toate încasările obținute din hobbyul său către Fondul de caritate al Prințului de Wales.

Charles calcă pe urmele tatălui său în ceea ce privește eforturile sale artistice. Deoarece și regretatul Duce de Edinburgh se bucura de asemenea să se afle în spatele șevaletului. Un expert a declarat că picturile lui Philip erau „exact ceea ce te-ai aștepta – total directe, fără să stea degeaba”.

Arta face parte din familia Windsor, iar atunci când lucrările lui Charles au fost prezentate pentru prima dată întro expoziție la Castelul Windsor, acestea au stat alături de operele de artă ale Prințului Philip și ale Reginei Victoria.

Charles este un pasionat de acuarele, iar una dintre primele sale lucrări este Castelul Mey, pe care bunica sa, regina mamă, la deținut. Charles a fost apropiat de aceasta și a pictat această fotografie uimitoare. În timp ce se afla pe terenul proprietății din Caithness. De asemenea, monarhul a capturat casa preferată a mamei sale, Balmoral, din Aberdeenshire. În ciuda faptului incredibilul castel se află în depărtare, Charles a capturat totuși Union Jackul care flutură sus și copacii care înconjoară terenul.

Regele nu a pictat doar Scoția, ci a surprins și momente de liniște în casa sa din Gloucestershire, Highgrove. În acest tablou, văzut la o expoziție, Charles șia pictat frumos terasa, un șezlong și un ornament unic din piatră, în timp ce grădina din spate înflorește cu copaci și flori.

Operele sale de artă

Charles prefera scenele naturale în locul portretelor, iar această imagine extraordinară surprinde munții acoperiți de zăpadă din jurul Scoției. În 1994, Poșta Regală a atras atenția asupra talentelor prințului de Wales de la acea vreme. Cu o serie de timbre comemorative care prezentau operele sale de artă. Această piesă superbă din imagine reprezintă Dersingham, Norfolk, care se află în apropiere de Sandringham.

Charles a surprins și eleganta clădire Sandringham în toată splendoarea ei. În portretul său se vede clădirea de cărămidă strălucind în lumina soarelui și roverele domoale ale proprietății regale. Charles nu a pictat doar la reședințele regale, ci a realizat multe alte portrete ale Scoției. Această imagine uimitoare surprinde cu adevărat liniștea din jurul său.

Operele de artă ale regelui au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții. Uneori alături de cele pictate de regretatul Duce de Edinburgh și de Regina Victoria. Aici, putem vedea două lucrări de artă destul de naturale din anotimpuri diferite.

Pe lângă timbrele și expozițiile comemorative, operele de artă ale monarhului au fost folosite și pe permisele de schi. Regele și familia sa obișnuiau să își petreacă vacanța în stațiunea de schi Klosters din Elveția, unde picta peisajele din jur. În 1997, schiorii norocoși au avut ocazia de a folosi desenele sale cu munții și copacii din stațiune, potrivit hellomagazine.