Infofinanciar > Lumea la zi > Regele Charles, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Averea sa o depășește pe cea a mamei sale
Lumea la zi

Regele Charles, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Averea sa o depășește pe cea a mamei sale

Regele Charles al III-lea al MArii Britanii (sursă foto: VisitCluj)
sursa foto: arhivă

Regele Charles al III-lea a urcat pe tronul Marii Britanii imediat după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, și a devenit rapid unul dintre cei mai bogați monarhi. Averea sa impresionantă o depășește deja pe cea a regretatei regine, fiind cu 10 milioane de lire sterline mai mare. În prezent, Regele Charles deține o avere estimată la 380 de milioane de lire sterline, comparativ cu cei 370 de milioane de lire sterline ai mamei sale în 2022.

Monarhul se află acum pe locul 258 în topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie, urcând de pe locul 263 în doar un an. Această creștere se datorează, în parte, moștenirii a două proprietăți valoroase, Sandringham și Balmoral, care au fost deținute de Regina Elisabeta. Presa internațională a subliniat că în evaluarea averii lui Charles al III-lea au fost incluse doar proprietățile și bunurile personale, fără a lua în considerare Ducatul Lancaster și Crown Estate, care i-au revenit după încoronare.

Averea suveranului constă în principal dintr-o multitudine de proprietăți, obiecte de artă și bijuterii valoroase. Estimările privind averea sa pot varia, având în vedere complexitatea și diversitatea bunurilor pe care le deține.

Regele Charles, preocupat de starea sa decât de bani

În ciuda situației financiare impresionante, Regele Charles este mult mai preocupat de starea sa de sănătate decât de avere. El urmează un tratament pentru a lupta împotriva cancerului, iar această preocupare este împărtășită și de nora sa, Kate Middleton, care se confruntă cu aceeași boală.

Într-o perioadă delicată pentru familia regală britanică, atunci când atât Kate Middleton, cât și Regele Charles au fost diagnosticați cu cancer, prioritățile și reacțiile lor au stârnit interes și speculații. În timp ce suveranul și-a reluat îndatoririle regale, Prințesa de Wales a ales să rămână în afara atenției publice pentru a se concentra pe recuperare.

În urma dezvăluirii diagnosticului său de cancer printr-un mesaj video oficial, Kate Middleton a început tratamentul și a cerut respectarea intimității sale. Socrul său, Regele Charles, pare să o protejeze pe Kate, refuzând să tolereze critici sau speculații nefondate legate de absența acesteia de la evenimentele publice.

Charles o protejează pe Kate

Christopher Andersen, jurnalist american, a evidențiat că Regele Charles nu mai acceptă criticile la adresa norăi sale și a acordat un apreciat Companion Regal al Ordinului Companionilor de Onoare, evidențiind astfel recunoașterea curajului și devotamentului ei față de familie și față de regalitate. Charles este profund impresionat de curajul demonstrat de Kate și își dorește să o protejeze de criticile nepotrivite.

Prințesa de Wales, acum angajată în lupta contra cancerului, este percepută drept o figură de inspirație și un exemplu de curaj pentru întreaga familie regală. Gestul lui Charles de a-i acorda cea mai înaltă distincție regală reflectă aprecierea și respectul său pentru Kate, recunoscând astfel rolul crucial pe care îl joacă în familia regală britanică, potrivit Cancan.