Infofinanciar > Lumea la zi > Scăderea inflației în Marea Britaniei. Primi-ministrul crede că e „un moment important pentru economie”
Lumea la zi

Scăderea inflației în Marea Britaniei. Primi-ministrul crede că e „un moment important pentru economie”

Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, Sursa foto Hindustan Times
sursa foto: arhivă

Rishi Sunak a salutat scăderea inflației ca fiind un „moment important pentru economie”, afirmând că aceasta este „dovada” că planul său funcționează.

Rata inflației indicelui prețurilor de consum a scăzut la 2,3% în aprilie, de la 3,2% în martie, potrivit datelor așteptate cu nerăbdare și publicate în această dimineață de Oficiul Național de Statistică.

Aceasta înseamnă că inflația se află acum la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape trei ani, ceea ce reprezintă un impuls semnificativ pentru dl Sunak, care pune speranțele electorale ale conservatorilor pe o economie în creștere.

Dl Sunak a declarat: „Ziua de astăzi marchează un moment important pentru economie, inflația revenind la normal. Aceasta este o dovadă că planul funcționează și că deciziile dificile pe care le-am luat dau roade”.

„Ne așteaptă zile mai bune, dar numai dacă ne ținem de planul de îmbunătățire a securității economice și a oportunităților pentru toată lumea”, potrivit The Telegraph.