Lumea la zi

Rebranduirea McDonald în Kazahstan! Fostul lanț de fast food se redeschide sub altă denumire

entrepreneur.com
FOTO:entrepreneur.com

Mai multe restaurante care funcționau sub marca McDonald’s (MCD.N) în Kazahstan s-au redeschis luni fără branding pentru a servi fast-food sub denumiri generice precum „Cheeseburger”, la câteva săptămâni după ce compania americană a părăsit piața locală.

Fostul licențiat Food Solutions KZ a declarat într-un comunicat că va menține „standardele înalte de calitate și servicii adoptate anterior” și că va prezenta în curând noul său brand.

McDonald’s și Food Solutions KZ au reziliat contractul de licență luna aceasta, invocând probleme de aprovizionare. Surse au declarat anterior pentru Reuters că McDonald’s Kazahstan a încetat să mai cumpere livrări din Rusia și a avut probleme în a le înlocui.

McDonald’s și-a închis restaurantele din Rusia

Food Solutions KZ nu a precizat luni dacă a înlocuit componente precum chiftelele de vită cu produse kazahe și a refuzat să comenteze orice întrebare care nu a fost abordată în declarația sa. Noul său meniu includea produse precum burgeri de vită, pui și pește, precum și nuggets de pui, cartofi prăjiți și înghețată.

McDonald’s și-a închis restaurantele din Rusia la scurt timp după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în februarie anul trecut, vânzând în cele din urmă unui licențiat local, Alexander Govor, care în iunie a prezentat marca Vkusno & tochka, care înseamnă „Tasty & that’s it”.

Fostul licențiat Food Solutions KZ a declarat într-o declarație că va menține „standardele înalte de calitate și servicii adoptate anterior” și că va prezenta în curând noul său nume de marcă. „Este o jucătoare tânără și joacă foarte bine. „McDonald’s și Food Solutions KZ au reziliat contractul de licență în această lună, invocând probleme de aprovizionare.

Kazahstan a încetat să mai cumpere provizii din Rusia

Sursele au declarat anterior pentru Reuters că McDonald’s Kazahstan a încetat să mai cumpere provizii din Rusia și a avut probleme în a le înlocui. Apoi, în momentele importante, am jucat foarte bine și asta a făcut diferența.

Food Solutions KZ nu a spus luni dacă a înlocuit componente precum chiftelele de vită cu produse kazahe și a refuzat să comenteze orice întrebări care nu au fost abordate în declarația sa. Noul său meniu includea produse precum burgeri de vită, pui și pește, precum și nuggets de pui, cartofi prăjiți și înghețată.

McDonald’s și-a închis restaurantele din Rusia la scurt timp după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie anul trecut, vânzând în cele din urmă unui licențiat local, Alexander Govor, care în iunie a dezvăluit brandul, care înseamnă „Tasty & that’s it”, potrivit reuters.com.