Infofinanciar > Vocile afacerilor > Răzvan Bagherea, director HR Aquila: „Angajații străini au devenit o necesitate pentru dezvoltarea multor afaceri”
Vocile afacerilor

Răzvan Bagherea, director HR Aquila: „Angajații străini au devenit o necesitate pentru dezvoltarea multor afaceri”

Răzvan Bagherea, Director HR Aquila, Sursa foto Arhiva personală
Sursa foto Arhiva personală

Răzvan Bagherea, directorul de Organizare și Resurse Umane în cadrul companiei Aquila, a fost nominalizat în cadrul Topului Capital „Excelență în Management”. Acesta a fost nominalizat la categoria Human Resources.

Aquila este cea mai mare companie de pe piața de distribuție a bunurilor de larg consum din România. Aceasta are o istorie de peste 27 de ani, iar numărul de angajați este de aproximativ 3.000.

Sectorul HR, extrem de important pentru anul 2022

Răzvan Bagherea declarat pentru revista Capital faptul că anul 2022 a fost unul de succes datorită proiectelor implementate, în special cele din sectorul HR. Printre acestea, se numără planul de succesiune în organizație prin identificarea a 65 de angajați cu potențial pentru poziții viitoare de management de top, primul program de voluntariat în parteneriat cu un partener social cu notorietate, dar și un program de stagii de practică în parteneriat cu Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

Anul 2023 va fi definit de digitalizare, care este văzută ca motorul evoluției. „Am decis să implementam unui nou software HR care va aduce numeroase avantaje pentru toți angajații noștri și pentru organizație”, a declarat Răzvan Bagherea pentru Capital.

În ceea ce privește administrația locală sau centrală, cele mai mari provocări au apărut în momentul în care au venit angajați străini din afara Uniunii Europene. „Angajații străini au devenit o necesitate pentru dezvoltarea multor afaceri, iar în procesul de recrutare sunt formalități complexe, de lungă durată, care necesită atât o bună cunoaștere a prevederilor specifice din diferite legi, cât și interacțiunea cu diverse autorități ale statului român și ale statului din care vine angajatul străin”, a menționat acesta.

Sectorul HR, deschis la nou

Schimbări semnificative vor apărea în domeniul HR. Acestea, probabil, vor pune accentul pe bunăstarea angajaților, luarea deciziilor bazate pe date, digitalizarea și automatizarea proceselor, dar și dezvoltarea competențelor. „Digitalizarea și automatizarea vor continua să aibă un impact asupra proceselor de HR, în special în domenii precum recrutarea și gestionarea talentelor. Managerii de resurse umane vor trebui să se adapteze la noile tehnologii și să dezvolte noi competențe pentru a utiliza aceste instrumente”, a declarat acesta.

De asemenea, acesta a transmis faptul că perioada pandemică a evidențiat importanța sănătății și a siguranței angajaților. În acest fel, organizațiile vor pune un accent mult mai mare pe sănătatea mental și fizică la locul de muncă.

„Companiile vor trebui să investească în programe de wellness, să ofere formule flexibile de lucru și să prioritizeze echilibrul dintre viața profesională și cea privată”, a continuat acesta. 

Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, iar sectorul HR se va baza din ce în ce mai mult pe analiza datelor pentru a lua decizii în cunoștință de cauză, conform declarațiilor lui Răzvan Bagherea.

„Managerii vor continua să acorde prioritate eforturilor DEI(Diversitate Echitate Incluziune), pentru a se asigura că organizațiile lor sunt incluzive și echitabile și că atrag și păstrează talente diverse și totodată, într-o eră a schimbărilor rapide, dezvoltarea competențelor va deveni din ce în ce mai importantă. Organizațiile vor trebui să se adapteze la toate aceste schimbări, să dezvolte noi abilități pentru a obține rezultate de succes”, a declarat acesta pentru Topul Capital Excelență în Management