Info

Aquila, la un an de la listare la BVB. Cifra de afaceri este în creștere pe segmentul brandurilor proprii

Sediul Aquila Sursa foto Arhiva companiei
Sediul Aquila, Sursa foto: Arhiva companiei

Aquila, liderul pieței de soluții integrate de distribuție, logistică și transport din FMCG( Bunurile de consum de mișcare rapidă) a făcut un an de la listarea pe Bursa de Valori București. Astfel, cu ocazia Zilei Investitorului, oficialii companiei au oferit mai multe detalii despre capacitățile de depozitare, dar și despre procesul prin care trec produsele înainte de a ajunge la rafturile marilor magazine.

Aquila are capacități de depozitare de peste 124.000 paleți, iar flota trece de 1.600 autovehicule, ce permit vânzarea unei game largi de produse, de la ambientale, la congelate.

Aquila, pe plan național și regional 

Aquila asigură acoperire națională și regională și deține o rețea logistică de 24 de facilități  care acoperă toate tipurile de temperatură: ambientală, cu o capacitate de peste 90.000 paleți, refrigerată, cu peste 8.000 paleți și congelată, de aproximativ 20.000 paleți, potrivit anunțului companiei, transmis în cadrul Zilei Investitorului.

Astfel, Aquila adresează toate canalele de vânzare: retail modern, retail tradițional, HoReCa, benzinării și travel retail și atinge peste 67.000 de puncte de vânzare, echivalentul a peste 90% din piață.

„La primul an de la listare, ne continuăm parcursul și prezentăm un  business stabil, cu planuri ambițioase, corect ancorate în contextul macroeconomic curent. Am avut o creștere accelerată în ultimii trei ani și păstrăm obiectivele de creștere rapidă în următorii cinci ani, cu obiectiv dublarea EBITDA din 2021, prin evoluție organică și achiziții. Mizăm pe calitate în toate punctele de contact și avansăm investițiile în proiecte care ne vor mai face mai eficienți, ne vor consolida rezultatele și, esențial, ne vor reduce permanent amprenta asupra mediului”, afirmă Jean Dumitrescu, Investor Relations Director, Aquila.

Sediul Aquila, Sursa foto Arhiva companiei

Sediul Aquila, Sursa foto: Arhiva companiei

Platforma logistică

Doar platforma logistică de la Dragomirești, gazdă a Zilei Investitorului, are o capacitate totală de peste 43.000 paleți, din care: ambientală – peste 33.000 paleți, refrigerată – peste 1.900 paleți și congelată – peste 7.600 paleți. Acoperind toate tipurile de temperatură, platforma are avantajul poziționării, ce permite acces facil atât pentru rutele de livrare în țară, către platformele logistice ale lanțurilor internaționale de retail sau spre depozitele proprii regionale, cât și pentru livrarea directă în zona de sud a României, cu o pondere semnificativă în vânzările companiei.

În plus, compania a raportat o creștere de 39% a cifrei de afaceri pe segmentul brandurilor proprii: Gradena și LaMasă și de 21% în volum, în primele nouă luni ale anului, față de perioada similară din 2021.

Linia LaMasă reprezintă produsele gata de gătit. Acesta este un brand ce a ajuns, în prezent, la 14  articole. Linia este disponibilă în noi ambalaje special concepute, gradual, din luna iulie, iar produsele se găsesc şi în Retail, începând cu trimestrul al patrulea al acestui an.

Brandul Gradena reprezintă legume și fructe congelate, inclusiv amestecuri. Acesta s-a extins, al rândul său, cu 12 produse noi în acest an, dintre care cinci noi mixuri de legume pentru HoReCa și trei mixuri de fructe pentru Retail. Începând cu trimestrul al treilea, Gradena a lansat și o serie inovatoare de patru dips (sosuri, inclusiv Guacamole) din amestecuri de legume congelate, ce vin în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi acoperă ocazii noi de consum, pentru o poziționare consolidată a brandului pe mai multe segmente și o mai bună vizibilitate.  

Sediu Aquila, Sursa foto Arhiva companiei

Sediu Aquila, Sursa foto: Arhiva companiei

Produsele vândute de Aquila reprezintă mărci consacrate, din diferite categorii: produse de îngrijire personală: Rexona, Dove; dulciuri: Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea: Lavazza; produse de curățenie: Dero, Cif sau Coccolino; sau mâncare pentru animale de companie: Whiskas sau Pedigree. 

Despre Aquila

Fondată în 1994 și cu o echipă de aproximativ 3.000 de angajați, Aquila este unul din liderii pieței de distribuție de bunuri de larg consum din România, operând cu succes și în Republica Moldova. Aquila oferă partenerilor săi soluții integrate de distribuție și logistică, prin vânzarea de produse și servicii complementare. Veniturile grupului au crescut cu 13%, ajungând la 1.930 milioane lei, la finalul anului 2021. Aquila a înregistrat un profit net de 71 milioane de lei la 31 decembrie 2021, în creștere cu 30% față de 2020. Mai multe informații sunt disponibile la www.aquila.ro.