Lumea la zi

Războiul continuă! Moscova își pune la punct strategia pentru un conflict de durată

republica populară Donețk
FOTO:hotnews.ro

Rusia a început să cunoască efectele războiului. Kremlinul face demersuri pentru a-și mobiliza industria pentru a susține Operațiunea Specială de Eliberare, conform unei evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului, publicată în noaptea de vineri spre Sâmbătă.

Direcția principală de informații militare ucrainene (GUR), raportează faptul că Federația Rusă a demarat campania ”mobilizare industrială”, a companiilor in domeniul apărării încă de la începutul acestei luni și a interzis personalului de la conglomeratul idustrial de stat rus, Rostec șă își ia concediu.

Raportul GUR

GUR mai relatează faptul modificări au loc și la Comisia militaro-industrială a Rusiei, unde ultimul cuvânt îl are Vladimir Putin, unde programul de comenzi de stat pentru apărare va fi suplimentat cu până la 700 de miliarde de ruble, la începutul lunii vitoare.

Publicația rusă Ura relatează că ministrul de apărare Serghei Șoigu a vizitat la 12 august uzina Uralvagozayod, principalul producător de echipament militar greu în speță tancurile T-72.

Anterior relatării făcute de GUR, uzina aminitită mai devreme a întâmpinat dificultăți financiare, din nefericire pentru ei, datorită sancțiunilor impuse de UE și a încălcării obligațiilor contractuale față de statul rus.

Rusia își modifică legislația pentru obține control total asupra întreprinderilor rusești

Dacă se confirmă vizita lui Soigu, se poate înțelege că Moscova își propune să repornească sau să extindă capacitățile de producție ale complexului militar-industrial.

Conform unei relatări anterioare făcute de ISW, Kremlinul a efectuat semi-mobilizare a economiei rusești popunând Dumei de Stat a un amendament pentru legile federale în materie de aprovizionarea Forțelor Armate Ruse.

Amendamentul propune obligativitatea întreprinderilor rusești, idiferent de natura proprietății, să onoreze comenzile militare autohtone și oferă Kremlinului controlul total asupra condițiilor de muncă pentru angajați.

Liderul de la Moscova a validat amendamentul chiar de ziua Franței, pe 14 iulie, fapt ce lasă de înțeles că Rusia își va continua demersul de a obține controlul total asupra operațiunilor complexului militar industrial rus.

Raportul ISW

Conform raportului înaintat de ISW, trupele lui Putin au efectuat atacuri terestre la est de Siversk și la nord est respectiv sud est de Bahmut, de asemenea au mai lansat atacuri la sud-vest și nord-vest de orașul Donețk
În consecință trupele ucrainiee au distrus ultima cale de acces pe care o puteau folosi forțele rusești pentru a-și deplasa ecipamentul militar în imediata apropiere a hidrocentralei Kakhovk.

Kievul a confirmat  și alte lovituri asupra unor depozite de muniții rusesti dar și asupra unui punct logistic din regiunea Herson.

Este de așteptat ca reprezentanții ruși să raporteze în mod eronat procentul de completare a batalioanelor de voluntari nou formate.

Este posibil să asistam la un atac din partea grupurilor pro-ucrainiene asupra oficialilor de ocupație rusă dar si a colaboratorilor ucrainieni care se pregătesc pentru referendumurile truncate prin care se solictă anexarea zonei la Federația Rusă.